Super kul slikovnice za klince zabavnog i edukativnog karaktera

‘Astrokuharica’ i ‘Psi u svemiru’ za sve male, ali i velike ljubitelje životinja i svemira kroz super kul slikovnice.

Psi u svemiru slikovnica za djecu

Saznajte više o super slikovnici Psi u svemiru

Kakve veze imaju pas i svemir? Na prvi pogled nikakve, ali kad se sjetimo da je prvo živo biće u svemiru bio jedan pas, Lajka, i to davne 1957., onda itekako imaju.

Upravo ova, i još mnogo drugih zanimljivih činjenica i zgoda o psima i svemiru, opisane su u dječjoj slikovnici ‘Psi u svemiru’, autorice Jasne Jasne Žmak i ilustratorice Dubravke Kolanović, koje smatraju kako dječja radoznalost i mašta ne poznaju granice, a da su svemir, zvijezde, letjelice, nebo i planeti čaroban svijet u koji djeca mogu uroniti i uživati učeći.

stenci mali psi

A kada tomu dodamo i pse, koji u ovom slučaju lete, odnosno letjeli su u taj nedostižan i beskrajan svemir, imamo savršenu priču. Dobre priče uspijevaju povezati stvarnost i maštu, svojom istinitošću potiču na razmišljanje, a ljepotom riječi i slike razvijaju ljubav prema umjetnosti.

Upravo to čini ova slikovnica, objavljena u listopadu prošle godine, u suradnji s udrugom „Kako psi komuniciraju“.

Astrokuharica slikovnica za djecu

Ilustrirana slikovnica Astrokuharica za djecu od 6 do 12 godina

Ista ta udruga prošli tjedan objavila je novu dječju slikovnicu pod nazivom Astrokuharica, koja je ujedno prva hrvatska, a vrlo vjerojatno i svjetska, ilustrirana astro kuharica, namijenjena djeci od okvirno 6 do 12 godina, ali i odraslima koji nisu vješti u kuhanju, a ni u astronomiji.

Kroz ovu slikovnicu mogu učiti ne samo kako pripremati jela, nego i što ta jela znače u astronomiji. Primjerice galaksijska pizza podučava o galaksijama, dugine boje na ražnjićima o spektru boja/dugi i sl.

djecja slikovnica Astrokuharica

OVDJE možete saznati i nešto o tome što su osnovne boje i kako se miješaju
Koliko boja ima duga?

Na 40 stranica i kroz 12 recepata, objašnjeno je 12 astronomskih pojmova, koji će dijete uvesti u čarobni svijet svemira i kuhanja; originalni recepti za čokolaksije, dugine boje na štapiću, slojeve Zemlje u staklenki i još mnogo toga, jednostavnošću pripreme i čarolijom okusa osvojit će svakoga tko ih jednom isproba.

Vernesa Smolcic astro kuharica slikovnica za djecu

Astrokuharica je nastala u suradnji s najpoznatijom hrvatskom astrofizičarkom prof. dr. sc. Vernesom Smolčić i njezinim portalom Astroučionica, na kojemu popularizira astronomiju, kako za velike, tako i za male.

Recepte potpisuje Miljenka Kuhar, zaljubljenica u kuhanje i uvijek spremna za isprobavanje novih kulinarskih ideja, a ilustracije nagrađivana ilustratorica Vanda Čižmek, čiji odlični radovi „nose“ cijelu kuharicu.

dijete i snaucer pas

Obje knjige se, osim pojedinačno, mogu kupiti i u kompletu, što je odlična ponuda, jer je na taj način njihova cijena snižena za 30%, a kao što je već spomenuto ranije u članku, osmišljene su u suradnji s udrugom „Kako psi komuniciraju“.

dijete i pas

Udruga je nastala s ciljem poboljšanja odnosa između psa i čovjeka kroz upoznavanje psećega govora tijela i njegova značenja za komunikaciju između psa i okoline.

Osnovale su ju 3 zaljubljenice u pse, spremne na svakodnevno učenje i usavršavanje. Njihova priča započela je 2017. godine, istoimenim prvim hrvatskim priručnikom pseće komunikacije, autorice i voditeljice udruge Mirte Jambrović.

Mirte Jambrović kako psi komuniciraju

Autoričino dugogodišnje iskustvo i rad sa psima utkani su u svaku stranicu ovog priručnika korisnog svima koji imaju pse, ali i onima koji pse vole.

Priručnik je naišao na izuzetno pozitivne kritike kinološke i veterinarske struke, što je dovelo do povećane potražnje među vlasnicima i ljubiteljima pasa te su ga 2019. godine osvježili novim tiskom.

Kako psi komuniciraju mirta jambrovic

U travnju 2019. godine nastavljaju rad još jednom uspješnom kampanjom – “Prva četiri su najvažnija„ koja ističe važnost pravilne rane socijalizacije štenaca te pobuđuje svijest budućih i sadašnjih vlasnika pasa, uzgajivača i šire javnosti o tome koliko je važno da štenci kvalitetno provedu prva dva mjeseca života u leglu s majkom.

Važnost kampanje prepoznao je i Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu koji joj je dodijelio svoje pokroviteljstvo.

Više detalja o radu udruge Kako psi komuniciraju, kao i knjigama ‘Psi u svemiru’ i ‘Astrokuharica’ možete pronaći na službenoj stranici Kako psi komuniciraju

Uz douštenje:PR 365
Foto: vlasništvo udruge „Kako psi komuniciraju“