Koja su sredstva za sunčanje najbolja za djecu

Ljeto nam donosi dulje dane i više prilike za provođenje vremena na otvorenom – aktivnost koju naši najmlađi najviše vole.

Za njih ne postoje ljepši trenuci u danu od onih koje provedu bezbrižno se igrajući na suncu. No, koliko god roditelji uživali promatrajući svoju djecu u igri na svježem zraku, svjesni su štetnih posljedica UV zraka za njihovu osjetljivu kožu i iz tog razloga često im moraju prekidati zabavu.

suncanje djece

Sunčeve zrake odgovorne su za opekline na dječjoj koži i dugoročno utječu na njeno starenje.
Što djeca provode više vremena na suncu, veći su izgledi da će posljedice toga prije izaći na vidjelo.

Štoviše, njihova je koža tanja i nema pigmentaciju sve do tinejdžerske dobi što ih čini još osjetljivijima.

No, ne smijemo zaboraviti na pozitivne strane sunca

Njegovo izlaganje pomaže tijelu u proizvodnji vitamina D koji je neophodan za rast kostiju i razvoj djece.

Dodatno, njihov zarazan osmijeh možemo također zahvaliti suncu koje potiče proizvodnju endorfina i hormona sreće – serotonina.

Upravo zato su NIVEA SUN proizvodi sve što vam treba kako bi vaše dijete uživalo u svim prednostima boravka na suncu. Dok se dječica igraju u pješčaniku ili prskaju vodom, NIVEA SUN Protect & Care vodootporni dječji losioni će ih zaštititi u svakom trenutku njihove bezbrižne igre.

sredstva za suncanje djeca

Njegujuća formula s visokim zaštitnim faktorom pruža trenutačnu zaštitu od opeklina, trajnih oštećenja i smanjuje rizik od alergije na sunce. Za one kojima je potrebna pojačana zaštita od UV zraka, NIVEA donosi SUN Protect & Sensitive proizvode, posebno razvijene za osjetljiviju dječju kožu.

NIVEA SUN Protect & Care dječji losioni SPF 30 + i 50+ pružaju trenutačnu zaštitu od opeklina, trajnih oštećenja kože i smanjuju rizik od alergija na sunce. Njegujuća formula posebno je razvijena za nježnu dječju kožu i sadrži iznimno učinkovitu UVA / UVB zaštitu.

Za ravnomjerno nanošenje zaštite od sunca koristite vodootporne dječji sprejeve za sunčanje minimalno SPF30 ili SPF 50+.

Tako osiguravate trenutačnu i dugotrajnu zaštitu osjetljive dječje kože, a svakako pripazite i način kako mažete kožu, zaštita od sunca mora osigurati uravnoteženu pokrivenost kože.

Kada kupujete proizvode za djecu pogledajte njihovu formulu za osjetljivu dječju kožu, jer sredstvo za sunčanje mora pruža trenutačnu zaštitu od sunčevih opeklina i trajnih oštećenja kože te pomoći smanjiti rizik od nastanka alergija na sunce.

djeca na suncu

Najbolje se odlučiti za zaštitna sredstav s oznakom sensitive, dječji sprej SPF 50+ koji pruža trenutačnu zaštitu osjetljive dječje kože i smanjuje rizik od pojave alergije na sunce.

najpraktičniji su oni u praktičnom obliku spreja koje će olakšati nanošenje.

Preporučuje se nabaviti za djecu, koja su ipak stalno u dodiru s vodom u vrućim ljetnim danima, vodootpornu formula koja osigurava pouzdanu zaštitu od sunca.

SAVJET VIŠE
UV zrake mogu imati vrlo štetne posljedice i za nas pa tako i za naše najmlađe.
Zato, izbjegavajte boravak na suncu u podne, obavezno nosite šešir i koristite zaštitne proizvode kako biste vi i vaši najmlađi bezbrižno uživali na suncu gdje god bili.