Očuvanje zdravlja bebine kože tijekom proljeća najveći zadatak roditelja

Proljeće je kalendarski počelo, što znači da koža vaše bebe zahtijeva dodatnu brigu i njegu.

U nastavku donosimo nekoliko preporuka vezanih za održavanje higijene bebine kože

Kao novi roditelj, normalno je biti zbunjen u vezi s tim kako se brinuti o koži vašeg djeteta tijekom toplijih dana, jer povećanje temperature može dovesti do nekoliko problema s kožom.

Međutim, te probleme možete minimizirati uključivanjem rutinskog režima za njegu kože vaše bebe.

beba dijete 9

Visoka temperatura često izaziva iritaciju i nelagodu za bebe. Neki od uobičajenih problema tijekom proljeća i ljeta su razni alergijski osipi, osip od pelena te suha koža.

Kako je bebina koža tanka, znoj može dovesti do začepljenja pora, što dalje rezultira raznim komplikacijama.

Da biste smanjili bilo kakvu vrstu nelagode kod vaše bebe, koristite neke preporučene proizvode koji su obogaćeni prirodnim sastojcima i održavajte kožu dobro hidriranom i vlažnom.

Kupka

Kupanje je najbolji način da se ukloni znoj i da koža bude čista. Koristite mlaku vodu, a izbjegavajte toplu. Možete se odlučiti i za osvježavajuće pranje beba koristeći sapun s ekstraktima biljaka koji štite bebinu kožu i koji je održavaju svježom tijekom dana.

Umirite kožu losionom

Možete se odlučiti za losion na bazi kalamina s prirodnim sastojcima, kao što je aloe vera. Ona pomaže u vlaženju kože, a može poslužiti i za ublažavanje osipa i svraba.

beba pelene

Kreme

Često mijenjanje pelena tijekom proljeća i ljeta pomaže da koža bebe bude svježa i da se izbjegne nastanak osipa od pelena. Osim toga, izaberite kreme koje po mogućnosti sadrže ulje badema.

Bademovo ulje funkcionira kao hidratantna krema te također djeluje protuupalno i može pomoći u liječenju eventualnog osipa.

Vlažne maramice

Koristite vlažne maramice za brzo čišćenje. One su idealne za osvježavanje bebe bilo gdje i bilo kada.

Možete se odlučiti za izuzetno velike maramice s indijskom lotosom ili aloe verom, koje su pogodne za čišćenje bebine kože. Indijski lotos pomaže u održavanju gipkosti kože, a aloe vera hidrira kožu.

Pamučna i lanena odjeća

Odaberite laganu pamučnu i lanenu odjeću za bebu i odaberite pelene odgovarajuće veličine da biste spriječili osip od pelena.

Sve u svemu, koristite prirodne proizvode koji su sigurni i nježni za kožu bebe, a koji ne sadrže paraben, ftalate, alkohole i druge agresivne spojeve.

Beba