Bebina koža u prvim mjesecima izuzetno je osjetljiva

Onaj trenutak u kojem majka prvi puta ugleda i dodiruje svoju bebu je trenutak najveće bliskosti i nježnosti dva živa bića.
Ta toplina i povezanost postaju neraskidivi do kraja života. Svaka suza i osmijeh imaju smisao, a nježni dodiri stvaraju osjećaje sigurnosti i povjerenja.

Bebama je neophodan majčin dodir

Svaki znak pažnje i nježnosti nagrađen je osmijehom, no bebina koža u prvim mjesecima života je izuzetno osjetljiva, stoga joj je potrebna samo najbolja i najnježnija njega.

Odlučite se za proizvode koji su nježni prema koži beba kako bi svom malom djetetu pružili najbolju moguću njegu i potaknuli na što ugodniji kontakt.

nivea-baby-1

Svaka beba je drugačija

Neke pjevuše kada se s njima igra, a druge samo sramežljivo pogledavaju no sve bebe imaju svoju rutinu.

Ugodno i pjenušavo kupanje jedno je od najvažnijih opuštajućih rituala u danu.
Kosa i vlasište bebe su izuzetno osjetljivi te ih često kupanje može isušiti.
Odaberite blagi šampon po mogućnsti s preporukom dermatologa i pedijatra koji sadrži posebno blagu formulu, ponajbolje s njegujućom kamilicom.
Kamilica nježno čisti bebinu kosu, umiruje vlasište i djeluje blago prema očima.
Učinite sve da bebino pranje kose bude pravi užitak.

Masiranje i njega kože nakon kupanja bebe

Kako bi svaki dodir izazivao osmijeh i ugodu, nježno masiranje tijekom nanošenja kreme potaknut će bebinu cirkulaciju i opustiti ju pred spavanje.

Izaberite dječju kremu po mogućnosti s jojobinim uljem i vitaminom E, jer će pružit bebinoj koži dati potrebnu hidrataciju te ju intenzivno nahraniti.
Mali krezubi osmijeh nakon dodira najveća je nagrada, baš kao i bebin poriv da se ušuška u topli zagrljaj svoje majke.

nivea-baby

Prve šetnje s vašom bebom

Ako izlazite s bebom u šetnju kožu treba i dodatno zaštiti prije izlaska. Stavite na nepokrivene dijelove tijela zaštitnu krema od eventualne hladnoće i vjetra ili hidratizirajuću zaštitnu kremu ako sija jako sunce.

Pogledajte da krema koju odabirete u sebi sadrži pantenol koji umiruje crvenilo i iritacije.
Krema za dječju kožu trebala bi se lako nanositi i ne bi smjela biti ljepljiva, ona mora biti izuzetno praktična prilikom nanošenja obzirom da ste u pokretu.

Za svakog roditelja nema veće sreće nego vidjeti svoju bebu kako sa srećom gleda i pruža svoje ruke za zagrljaj pun ljubavi, a povezanost koja svakodnevno raste sa svakim dodirom nezaobilazni je dio svake njege.

Trenuci bliskosti majke i bebe najljepši su poklon svakoga dana.

Uz dopuštenje: Dialog komunikacije (sve fotografije)