Odlučili smo reći komarcima PA PA

Komarci će vas vrlo vjerojatno ubosti u zoru ili u sumrak, jer su tada najaktivniji.
Komarci su dvokrilni insekti, a rasprostranjeni su po cijelom svijetu osim Antarktike. Razvrstani su u 50 porodica a ima ih preko 3000 vrsta.

U Hrvatskoj za sada obitava oko 50 vrsta. Komarci su skupina kukaca koja prenosi bolesti pout malarije, denga groznice i još nekih drugih groznica.

Zanimljivosti o komarcima

> Samo ženski komarci grizu. Muški komarci se hrane s cvjetnim nektarom, dok ženski komarci trebaju krv kako bi proizvela jajašca. Obično se ženka komarca hrani svaka tri do četiri dana.

> Neke vrste žive samo od životinjske krvi dok ih ima i onih koji naginju prema ljudskoj krvi. Neke vrste u ovisnosti prema sezoni grizu i životinje i ljude te tako prenose bolesti.

> Također ih možemo dijeliti prema dobi dana jer se neke vrste hrane po danu dok druge više vole noć.

> U potrazi za proteinima neophodnim za proizvodnju jajašaca, ženke komarca sišu krv sisavaca, pa tako i ljudsku. Najčešće ubadaju u korijen dlake, a uz ubod u kožu ispuštaju i tekućinu koja je glavni uzrok neugodnom svrbežu, nadražaju i crvenilu kože.

Nikad lakše protiv komaraca!

No možete poduzeti korake kako bi komarce držali što dalje od sebe. Često tražimo brojne prirodne recepte koji bi odbili komarce od nas, ali ipak je najsigurnije imati uvijek pri ruci i sredstvo kao sigurnu zaštitu, a koje je uz to još blaga prema koži, posebno kada su u pitanju djeca.
Zona Vital sprej protiv komaraca
Najbolji su svakako prirodni proizvodi za zaštitu i njegu, inovativni i sigurni, primjereni za korištenje ne samo nama odraslima nego i djeci u njihovoj ranoj dječjoj dobi.

Natura Kids sprej iz linije Zona Vital je, zahvaljujući svom sastavu, blagog i ugodnog mirisa za ljude, ali neprivlačan i odbojan insektima. Potrebno ga je primijeniti na izložene dijelove tijela (lice, vrat, ruke i noge) i prema potrebi ponoviti postupak u redovitim vremenskim razmacima.

Natura Kids je mješavina sigurnih, esencijalnih, nenadražujućih i netoksičnih ulja koja njeguju kožu.. Nanesen na kožu, brzo se upija i stvara prirodnu barijeru koja štiti kožu odraslih i nježnu dječju kožu.
Sve korištene biljke su isključivo biljke certificiranog podrijetla, od strogo provjerenih uzgajivača.

Sastojci Natura Kids spreja:

• Ulje slatkog badema (Prunus amygdalus dulcis oil)
• Ulje citronele (Cymbopogon nardus oil)
• Ulje cvijeta geranija (Pelargonium graveolens flower oil)
• Ulje lavande (Lavandula augustifolia herb oil)
• Ulje ploda litsee (Litsea cubeba fruit oil)
• Ulje paprene metvice (Menta piperita oil)

A što ako vas ipak ubode!?

Iako većina uboda insekata i paukova u našim krajevima ne izaziva ozbiljnije posljedice već samo crvenilo i oteknuće, a najčešće svrbež, dobro je zaštititi se kad god je to moguće.
Zona Vital
No, ako vas ipak ubode, tu je Natura gel iz linije Zona Vital, koji sadrži biljne ekstrakte i njeguje nadraženu kožu, potiče obnovu kože, ali i umiruje kožu nakon predugog izlaganja suncu. Natura gel je potrebno nanijeti u debljem sloju na zahvaćeno područje kože i pričekati nekoliko minuta da se upije.

Izdvojeno

Natura gel ne sadrži konzervanse!

Sastojci Natura gela:

• Ekstrakt kamilice (Chamomilla recutita extract)
• Ekstrakt hamamelisa (Hamamelis virginiana extract)
• Ulje lavande (Lavandula hybrida oil)
• Ulje eukaliptusa (Eucalyptus globulus leaf oil)
• Ulje limunska trave (Cymbopogon schoenanthus oil)

Zanimljivosti o Oktal Pharmi:

Oktal Pharma je osnovana 1992. godine u Zagrebu, te je vrlo brzo prerasla u jednu od vodećih nacionalnih veledrogerija u Republici Hrvatskoj.
Danas Oktal Pharma posluje u cijeloj regiji i zastupa preko 30 zapadnoeuropskih i američkih tvrtki i kontinuirano širi svoje poslovanje, imajući neprekidno u fokusu potrebe kupaca.