Kranjska Gora sa djecom: Savršeni vodič za obiteljske avanture u srcu Slovenije

Kada je u pitanju ljetni odmor sve više obitelji počelo je razmišljati o odmoru u planinama koje pružaju potpuno drugu perspektivu relaksacije i novih iskustava. Naročito je to zanimljivo roditeljima koji imaju djecu osjetljivih dišnih puteva puteva, astmom ili s različitih alergija kada je čisti planinski zrak savršena blagodat za te vrste problema.

Jedno takvo mjesto raj je okružen zimzelenom šumom i veličanstvenim Alpama – to je Kranjska Gora u Sloveniji, svima poznato kao odlično skijalište i centar zimskog turizma. No, Kranjska Gora živi i ostatak godine kad se snijeg otopi, a priroda oživi u zadivljujućim i prekrasnim bojama. Razdoblje između zime i ljeta u tom je kraju poznato po blagoj klimi, idealnoj za istraživanje okolice, vožnju biciklom ili obiteljske šetnje.

Kranjska gora

Kranjska Gora slikovito je mjesto u srcu Alpi koje nudi savršen spoj za idealan odmor tijekom cijele godine. Od prirode koja ostavlja bez daha i čistog planinskog zraka, preko jedinstvenih wellness programa, do primamljive gastronomske ponude i udobnog smještaja. Nova top destinacija za aktivan obiteljski odmor svakako je predivna Kranjska gora.

hotel-spik

Kekec je dječak kojeg svi obožavamo

Proljeće i početak ljeta savršeno su vrijeme za aktivan odmor u kojem će uživati cijela obitelj. Uzimajući u obzir sadržaje koji će razveseliti sve, a osobito one najmlađe, u hotelima Hit Alpinea pripremili su poseban paket Kekečeve avanture. Uz ulaz u Slovenski planinski muzej, Kajžnkovu hišu ili Liznjekovu domačiju, mališane će zasigurno oduševiti vožnja na ljetnom vodenom toboganu, sanjkanje na ljetnom sanjkalištu te susret s Kekecom, maskotom hotela čiju će igračku dobiti na poklon.

kranjska-gora

Izdvojeno:

> Roditeljima je osiguran neograničen ulaz u vodeni park Aqua Larix u kojem se mogu opustiti u masažnim bazenima i bazenima s toplom vodom, oni koji vole nešto initimnije okruženje mogu koristiti bazen wellness centra Kompas, a u Svijetu vode Špik uživat će cijela obitelj s obzirom da su im na raspolaganju bazen za opuštanje s masažnim slapom i masažnim klupama, bazen s protutokom i dječji bazen s penjalicama.

kranjska-gora-2

Zadovoljni i roditelji i djeca

Bogat animacijski program za najmlađe tu je kako bi roditelji mogli bezbrižno odigrati partiju skvoša, pronaći svoj unutarnji mir u saunama ili se opustiti tijekom wellness tretmana. Jedino u hotelima Hit Alpinea možete isprobati sve pozitivne učinke vode iz glečera. Naime, ispod hotela Špik nalazi se glacijalna voda koja tamo već više od 1000 godina stoji netaknuta duboko između slojeva zemlje. Voda iz glečera iznimno je čista, bogata elementima u tragovima, ima idealan omjer kalcija i magnezija te neutralnu pH vrijednost, a svu njezinu blagodat možete osjetiti u kupeljima, tretmanima lica i tijela te masažama. Tu su također i tematske sobe koje se baziraju na pet osnovnih prirodnih elemenata od kojih svaki utječe na određenu vrstu energije i u kojima će organizam biti doveden u potpuni sklad.

tematska-soba

Gastronomija

Bez obzira izaberete li Ramada Hotel & Suites, Ramada Resort, Kompas, Špik ili hotel Alpina, možete računati na udoban smještaj i ljubazno osoblje te raznoliku gastronomsku ponudu u rasponu od tradicionalnih domaćih jela do odabranih okusa moderne kuhinje. A ako želite kušati domaću seosku hranu u opuštenoj atmosferi preporučamo da posjetite konobu Pri Žerjavu koja je već više od sto godina u vlasništvu iste obitelji.

Napunite baterije i provedite nezaboravan obiteljski odmor u srcu moćnih Alpi!

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)