Detoks uz zelenu kavu prava je odluka nakon blagdana

Detoksikacija ili pročišćavanje organizma od nagomilanih toksina sjajan je odluka nakon što smo malo pretjerali s hranom ili pićem ili samo želimo temeljitije pomoći našem organizmu da se riješi nepotrebnih elemenata u tijelu .

Najčešći način detoksikacije organizma jest obilna hidratacija tijela vodom i biljnim čajevima, svježe iscijeđenim sokovima, sezonskim voćem i povrćem te hranjivim povrtnim juhama, bogatim vitaminima i mineralima.

OVDJE saznajte što je zapravo kvalitetna apsorpcija vitamina i minerala

Cilj detoksikacije je pročistiti tijelo iznutra i izvana, što je pogotovo potrebno nakon teške zimske hrane, blagdana i nagomilanog stresa.
Eliminacijom toksina i povećanim unosom zdravih nutrijenata, pogotovo obiljem vitamina, minerala i antioksidanata iz voća, povrća i čajeva, povećava se vitalnost organizma, osjećamo se i izgledamo lakši, koža je blistavija, a imunitet u porastu.

zelena kava antioksidant

Detoks tijela zelenom kavom – kako zelena kava pomaže u detoksikaciji tijela?

Zelena kava djeluje i kao sredstvo za mršavljenje i detoksikaciju tijela, ali i kao antioksidant u borbi protiv starenja.

Nepržena zrna zelene kave ili latinski Coffea canephora, sadrže visok udio klorogenska kiseline koja potiče sagorijevanje kalorija i uskladištenih masnoća u tijelu, limitira apsorpciju glukoze u tankom crijevu i uravnotežuje rad metabolizma.
Zanimljivo je da se prilikom procesa prženja kave, većina ovog aktivnog sastojka uništi.

Ovom prirodno prisutnom polifenolnom antioksidansu – klorogenskoj kiselini – pripisuju se glavni učinci na smanjenje tjelesne težine. Zelena kava ujedno djeluje i na hormon leptin, odgovoran za apetit, te smanjuje apetit i želju za hranom.

OVDJE pronađite jednostavanizračun dnevnog kalorijskog unosa hrane za žene

Zelena kava kao snažan antioksidans

Zelena kava kao snažan antioksidans usporava proces starenja. Ona razgrađuje štetne slobodne radikale u tijelu koji uzrokuju oštećenja stanica i nastanak raka. Sadržaj antioksidansa u zelenoj kavi višestruko je veći od sadržaja u zelenom čaju ili sjemenkama grožđa.