Makeover za majke

Žene današnjice rađaju u sve kasnijoj životnoj dobi, a svojim profesionalnim obvezama vraćaju se vrlo brzo nakon poroda i njihovi rasporedi su sve užurbaniji.

Specijalna bolnica Arithera nudi makeover programe pomno pripremljene za majke i uklanjanje neželjenih posljedica trudnoće i rađanja. Zahvatima estetske kirurgije i anti-age medicine brzo vraćaju oblik svoga tijela u željeno stanje, a često postižu dodatni poticaj i zadovoljstvo u svladavanju profesionalnih i privatnih izazova.

Rođenje djeteta najsretniji je trenutak u životu žene

Prethodi mu 9 mjeseci trudnoće, tog blaženog stanja koje u organizmu žene izaziva niz promjena.

Neke od promjena vidljive su još dugo nakon čina rađanja i zahtijevaju puno discipline i odricanja da se tijelo povrati u prvobitnu formu. Ponekad ni drastični režimi prehrane, ni mukotrpne fizičke aktivnosti ne pomažu.

Često smo suočeni sa majkama koje vjeruju da je lijepo tijelo ostalo daleko iza njih i da su nakon trudnoće i rođenja djeteta „osuđene“ na neželjene obline, masne naslage, opuštenu kožu…

Stručnjaci u Specijalnoj bolnici Arithera spremno se susreću sa upitima žena o fizičkim promjenama uzrokovanim rođenjem djeteta i željama pacijentica da svoje tijelo što hitnije dovedu u zadovoljavajuću formu.

U tome im pomažemo raznim metodama od organiziranih grupnih medicinskih vježbi, individualnim tretmanima fizioterapije, minimalno invazivnim i neinvazivnim anti-age tretmanima pa sve do složenijih zahvata iz područja estetske, plastične i rekonstrukcijske kirurgije.

Primjenom navedenih tretmana i zahvata doprinosi se poboljšanjima ne samo u fizičkom izgledu, nego i u psihičkom stanju žene. Tjelesne promjene nakon ovih zahvata često bivaju dodatni poticaj bržem i uspješnijem povratku u svakodnevno i profesionalno okružje.

Zato Aritherin makeover za majke nije fraza nego detaljan plan kako tijelu podariti željeno stanje nakon rođenja djeteta.

Promjene na trbuhu u trudnoći

Tijekom trudnoće trbuh se znatno rasteže. To uzrokuje promjene na svim organima, trbušnoj stijenci i koži.

Unutar trbuha maternica se povećava, a trbušni mišići se istežu i prilagođavaju veličini trbuha. Nakon rođenja, trbuh se prirodnim putem smanjuje ali gotovo nikad do željene veličine, koža je opuštena sa vidljivim strijama.

HIFU
*HIFU tehnologija savršena je za zatezanje kože lica, a na tijelu rješava celulit, mlohavost i opuštenost kože, masne naslage i tvrdokorne nakupine masnog tkiva

Ove posljedice trudnoće ne možemo riješiti dijetama, napornim vježbama i kozmetičkim tretmanima.
Kako bi ispravili navedene probleme, u području anti-age medicine primjenjujemo medicinsku ultrazvučnu liposukciju u kombinaciji s HIFU – fokusiranim ultrazvučnim nekirurškim liftingom i medicinskom radiofrekvencijom.

Fokusirano korištenje ultrazvučnih valova za potkožnu eliminaciju masti smatra se jednom od najvećih inovacija u svijetu estetike.

Djeluje se ciljano na masne stanice tretiranog područja bez oštećenja okolnog tkiva. HIFU tehnologijom postiže se dodatno zatezanje kože i poboljšanje njezine strukture, a medicinskom radiofrekvencijom podiže se tonus kože, njeno učvršćivanje, koža postiže sjajniji i zdraviji izgled. Ovim tretmanima ne djelujemo samo na gubitak masnoća, već i na opuštenost kože, celulit i strije.

Ukliko neinvazivne anti-age metode nisu rješenje, primjenjujemo kiruršku metodu abdominoplastike tj. učvršćivanje trbušne stijenke i uklanjanje viška kože i masnog tkiva.

Iskusnom kirurgu SB Arithera, doc. dr. sc. Krešimiru Martiću, specijalistu plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije ovaj zahvat je rutinski sa minimalnim, gotovo nevidljivim rezom. Oblik pupka ostaje idealan, a nošenje bikinija i hlača sa niskim strukom ne otkriva neugodne i vizualno neprihvatljive ožiljke.

Doc. dr. sc. Krešimir Martić specijalist plastične rekonstrukcijske i estetske kirurgije

*Doc. dr. sc. Krešimir Martić, specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, Voditelj Centar za estetsku kirurgiju SB Arithera

Kod mlađih rodilja, problem je najčešće samo višak masnog tkiva koji se može riješiti i liposukcijom. Primjenjuje se najčešće na dijelovima stražnjice, trbuha, bokovima i donjem dijelu leđa, ali se primjenjuje i na drugim regijama.

Liposukcija nije tretman za smanjenje težine, to je metoda kojom se uklanjaju masne naslage i preoblikuju pojedini dijelovi tijela koji nisu proporcionalni.

Promjene na grudima u trudnoći

Drugi posljedični problem trudnoće i dojenja su promjene na grudima. To je posebno frustrirajuće, jer se tijekom trudnoće grudi često povećavaju do vrlo privlačnih veličina i oblika. Nakon poroda, one gube ne samo obujam nego najčešće i oblik, a koža se isteže.

Volumen dojke možemo nadomjestiti implatantima. Gubitak volumena obično se događa na gornjem i unutarnjem dijelu dojke.

aritera estetski zahvati kirurgija
*U SB Arithera izvode se svi kirurški zahvati na dojkama – povećanje, podizanje i smanjenje dojki te onkološka i rekonstrukcijska kirurgija dojki

Estetski kirurg doc. dr. sc. Krešimir Martić će u suradnji sa vama odlučiti koja veličina, oblik i tip implantata je najbolji za oblikovanje vašeg tijela, a jedna od mogućih metoda povećanja grudi je povećanje istih vlastitim masnim tkivom.

Nakon dojenja grudi često bivaju opuštene ili ostanu povećanog volumena što predstavlja estetski i funkcionalni problem. Podizanje grudi značajno poboljšava njihov oblik i izgled, a dekolteu vraća mladenački izgled.

U pojedinim slučajevima, podizanje grudi se radi u kombinaciji s ugradnjom implantata kako bi se dobio optimalan estetski i funkcionalni rezultat.

Kod prevelikih dojki radi se smanjenje dojki uz minimalne, skoro nevidljive rezove, a koriste se najmodernije tehnike koja omogućavaju očuvanje normalne funkcije žljezdanog tkiva i očuvanje osjeta u području dojki.

Majčinstvo je nezamjenjivi period u životu svake žene i nema potrebe da određene fizičke promjene ostave nepotrebne traume na ovaj period života. Zadovoljstvo vlastitim tijelom nakon trudnoće i majčinstva doprinosi osjećaju potpunog zadovoljstva.

Dopustite da Specijalna bolnica Arithera i njeni stručnjaci doprinesu vašem uživanju u majčinstvu.
Za više informacija o makeoveru za majke javite se direktno u Specijalnu bolnicu Arithera na adresi Kraljevićeva 26, 10 000 Zagreb, tel: +385 1 4466880, antiage@arithera.hr.