Savjeti za što bezbrižnije uživanje u suncu

Svako ljeto u fokusu je neizbježna zaštita od sunca. Iako bi o tome trebalo voditi računa i tijekom zimskih mjeseci, ljeti je to posebno važno jer je naša koža puno više izloženija sunčevim zrakama i UV zračenju. U vrućim ljetnim danima posvetite svojoj koži više vremena i preventivno ju zaštitite i njegujte.

Donosimo vam nekoliko savjeta kako pružiti najbolje svojoj koži tijekom izlaganja sunčevim zrakama:

Ako provodite dulje vrijeme na otvorenom – potražite hlad

Prvo i najjednostavnije, hlad je vaš najbolji prijatelj protiv sunca i topline. Krovovi, zgrade, drveće, čak i kišobran koji vam se možda našao pri ruci, mogu pomoći da se sakrijete od sunca. Ipak, i kod hlada valja biti oprezan, a pravilo glasi – što više, to bolje. Šuma je bolja zaštita od usamljenog drveta, a neki materijali poput cigle i betona bolji su izbor od platnenih cerada. Ako morate većinu vremena boraviti na suncu, pobrinite se da s vremena na vrijeme odete u hlad i sklonite kožu s direktnog izlaganja sunčevim zrakama.

zastita-od-sunca-1

Jedi zdravo jer jedeš za kožu

Nutricionisti savjetuju da u ljetne dane, baš zbog sunca koje isušuje kožu, morate jesti mnogo više žutog voća i zelenoga lisnatog povrća nego što je to slučaj u ostatku godine. Ovakvo voće i povrće bogato je antioksidansima, ali i vitaminima. Najvažniji su vitamini A, C, E, flavonoidi, polifenoli, karotenoidi i omega-3 masne kiseline. Dakle, kada dani postanu vrući neka vam se na dnevnom meniju nađu rajčica, bosiljak, lisnato zeleno povrće, lubenica, crveni kupus, salate i crno grožđe.

Odjeća je vaš prijatelj

Odjeća je važan saveznik u očuvanju lijepe i zdrave kože. Šeširi i kape sa širokim obodom zaštitit će vaše lice, a posebno uši, nos i oči na koje često zaboravljamo kod ovog problema. Gusto tkana odjeća svjetlijih tonova (najbolje bijela), bit će korisna protiv štetnog zračenja na rukama i nogama. Ovo je posebno korisno ako znate da ćete neko vrijeme provesti na suncu.

zastita-od-sunca-2

Proizvodi sa zaštitnim faktorom

Nema ničeg boljeg od provođenja vremena na zraku i uživanja u toplini sunca na koži. Međutim, UV zračenje smanjuje razinu vlažnosti kože. Mnogi znaju kakva može biti koža nakon izlaganja suncu; zateže i može postati suha jer gubi vlagu, iako je nanesen zaštitni losion za sunčanje. Nova NIVEA Sun Protect & Moisture linija hidratantnih proizvoda za zaštitu od sunca jača prirodnu zaštitnu barijeru kože, pruža dugotrajnu i dubinsku 24-satnu hidrataciju te sadrži visokoučinkovite UVA i UVB filtre. Hidratantni sastojci pantenol i glicerin smiruju nadraženu kožu, štite ju i održavaju razinu hidratacije koja je koži potrebna za vrijeme boravka na suncu. Sve proizvode sa zaštitnim faktorom treba nanositi minimalno svaka dva sata kako bi se održala visoka razina zaštite od sunca, a posebno nakon plivanja i brisanja ručnikom.

Držite se ovih savjeta i uživajte u suncu njegovani i hidratizirani :)

Uz dopuštenje: Dialog komunikacije (sve fotografije)