Pelene bez kompromisa – voli ih priroda, vole ih i bebe

Život jednog novog roditelja s malom bebom može biti veoma uzbudljiv, a održavanje higijene i čistoće zauzima jedno od najvažnijih stvari već od prvog dana bebina rođenja.

Svakom je roditelju stalo do toga da njegova beba bude zadovoljna i sretna što znači da joj je pruženo sve što joj treba od prehrane, topline, i na kraju najvažnije bezbrižnog sna ili igre.

Da bi dijete bilo zadovoljno i sretno potrebno mu je, uz ostalu brigu i skrb tijekom dana, mijenjati pelene.
Stoga donosimo nekoliko praktičnih savjeta oko načina i postupka promjene pelena, koje će vam s vremenom postati rutina.

beba pelene pampers

Zlatna pravila za mijenjanje pelena

• prije mijenjanja pelene operite ruke
• svaki put kada je beba imala stolicu svakako promijenite pelenu
• obvezno dobro očistite stražnjicu tako što je brišete dok maramice ne budu posve čiste i to u smjeru od naprijed prema straga
• pažljivo i dobro očistite sve pregibe da se ne bi nigdje zadržala bilo kakav nečistoća
• poslije brisanja namažite u finom sloju stražnjicu s kremom koja ima upravu tu namjenu

Svi trebamo što čišću i sigurniju planetu za život

Roditelji danas izuzetnu pažnju posvećuju oko porijekla materijala pelena koje neće izazvati iritaciju kože, njihovu sigurnost upijanja kako bi dječja koža bila što više suha, ali i izuzetno važnu činjenicu da li je pelena razgradiva prilikom bacanja.

Naime, svaki roditelj danas zna i želi da njegovo dijete odrasta u što manje zagađenom okolišu.

Jedna stara indijanska izreka kaže: „Ne nasljeđujemo zemlju od predaka već je posuđujemo od naše djece“.

Zato je tako dobro znati da proizvođači brinu o našem planetu i ljudima, pogotovo kada su u pitanju oni koji nas nasljeđuju, a to su naša djeca.

Zato se Pampers pobrinuo da roditelji mogu birati proizvode koji su sigurni za djecu i za naš planet.

pelene pelena pampers

Od sastojaka do procesa proizvodnje svih svojih proizvoda pa tako i pelena ovdje se vodi računa o važnom CO2 otisku (Ugljikov otisak je mjera ukupne emisije stakleničkih plinova koju izravno ili neizravno uzrokuje neki proizvođač, tvrtka, sam proizvod ili osoba i događaj), odnosno o zaštiti okoliša.

Najnovijim tehnologijama i u suradnji s roditeljima, zdravstvenim radnicima, znanstvenicima, bolnicama i drugim relevantnim stručnjacima Pampers proizvodi pelene čija je težina smanjena, a upijanje povećano. Ulaganjem u inovacije na Pampers pelene troši se 30 kg sirovina manje nego do sada.

Celuloza u pelenama i kutijama sačinjena je od materijala koji dolaze iz šuma koje imaju FSC certifikat te drugih kontroliranih i provjerenih izvora, a kartonska ambalaža proizvedena je od 100 % recikliranog kartona. Obnovljiva proizvodnja je u P&G tvrtki ultimativna, a to dokazuje i 100 % korištenje obnovljive električne energije.

Pampers pelene se zapravo proizvode u Europskom okruženju, točnije, 100 % su proizvedene u Europi.

eko pelene pampers pelena

Uvijek postoji vrijeme za određene stvari u životu, a roditeljstvo je svakako jedno od najvažnijih i ujedno najljepših razdoblja svakog roditelja.

Svaki će roditelj biti puno smireniji ako unaprijed pripremi stvari za dolazak svog djetata i tako bolje isplanira svoje vrijeme provedeno uz dijete.

Zato prije nego krenete u nabavku svih neophodnih stvarčica za vašu bebu dobro je unaprijed saznati sve i o pelenama uz koje će vaše dijete biti bezbrižno svakog dana.

Stoga posjetite stranicu Pampers, vodećeg proizvođača u svijetu na tom polju, koji vodi brigu o sadašnjosti i budućnosti vašeg najdražeg bića na svijetu.