Top 5 savjeta za pranje rublja u perilici

Pranje rublja ne predstavlja neku posebnu brigu u održavanju kućanstva zbog današnjih izvrsnih “pametnih” perilica i programa s kojima rasplažemo, ali ipak postoje neka pravila u pranju rublja i pokoji savjet više.

Stručnjakinja za perilice rublja otkrila je pet najčešćih grešaka prilikom pranja različitog rublja koje možda radite, a toga niste ni svjesni.

Ashley Iredale iz australske potrošačke kompanije Choice otkrila je kako postoji mala razlika između pranja u hladnoj ili toploj vodi, a omekšivač ne pomaže u čišćenju.

Stručnjakinja za perilice rublja za rublje Iredale otkrila je pet grešaka prilikom pranja odjeće

1. Omekšivač za odjeću

Milijuni ljudi vole koristiti omekšivač kako bi njihova odjeća mirisala svježe, ali Ashley savjetuje da izbjegavate ipak ovaj proizvod.

Rekla je da to ni na koji način “ne pridonosi” procesu čišćenja i zapravo ga može ometati. To je zato što omekšivač s vremenom može dovesti do nakupljanja sapuna u perilici, a također može smanjiti upijanje, što nije dobro za primjerice ručnike.

2. Topla voda

Iako možda mislite da je toplija voda presudna kad je riječ o pranju odjeće, Ashley je rekla da postoji neznatna razlika između tople i hladne vode. Ona navodi da biste mogli uštedjeti na električnoj energiji ako odaberete program s hladnom vodom.

3. Pogrešno punjenje mašine

Ashley smatra da je jedna od najvećih grešaka prekomjerno ili nedovoljno opterećenje mašine za rublje.

“Previše odjeće može naštetiti perilici zbog težine koju treba okretati, ali može i dovesti do toga da vaša odjeća ne bude dobro oprana”, rekla je.

Ona savjetuje ravnomjerno raspoređivanje odjeće u perilici rublja, a rublje ne smije ispuniti cijeli prostor.

4. Osjetljive stvari trebaju ići u vrećicu za pranje rublja

Ashley je rekla da neupotrebljavanje vrećica za pranje rublja za osjetljive proizvode može dovesti do oštećenja ili istezanja odjeće. Tako vaša omiljena odjeća može biti uništena brže nego inače.

5. Zatvaranje vrata mašine za rublje nakon pranja

Iako mnogi zatvaraju vrata mašine za rublje nakon završenog pranja, Ashley smatra da je to greška koja može dovesti do pojave plijesni.

“Vrata nakon upotrebe nemojte zatvarati, kako bi se perilica potpuno osušila, a to će ujedno spriječiti pojavljivanje neugodnih mirisa i plijesni”, rekla je.

Vjerujemo da ste iz ovih malih savjeta ponešto i naučili, osim ako sve ove savjete već niste primjenjivali otprije :)

Izvor: Beba