Korisni savjeti za pranje bebine odjeće i pelena

Pogledajte korisne savjete kako treba prati bebinu odjeću i pelene.

Život jednog novog roditelja s malom bebom može biti veoma uzbudljiv

Bebin raspored, kako dnevni tako i noćni, jako je predvidiv. Od hranjenja, spavanja, stalnog mijenjanje pelena pa sve do nagomilavanja beskonačno mnogo rublja, od gazica, pelena, krpica, benkica, hlačica….

No da li je vaša rutina pranja rublja zaista dobra za kožu vaše bebe?

Zapravo morate imati nekoliko stvari na umu dok perete bebino rublje.

Bebino rublje, bilo ono koje ide direktno na kožu ili preko donjeg rublja, uvijek morate oprati prije nošenja.
Također bebine deke, plišane igračke, ručnike, gaze, krpice za brisanje morate oprati prije nego ih beba bude koristila.

Bebe, posebno novorođenčad, imaju osjetljivu kožu, pa novu odjeću morate oprati prije nego li im je obučete. Koristite mrežastu vrećicu za pranje i sušenje čarapa i u nju stavite bebinu odjeću. Nema potrebe da je odvajate od drugog veša.

Ako vaša beba ima alergije, ekceme ili ste jednostavno zabrinuti da obični deterdžent može stvoriti probleme bebinoj koži, koristite deterdžent namijenjen za pranje dječjeg rublja ili potražite sapun koji je hipoalergen i bez mirisa.
S istim deterdžentom možete prati i ostatak veša.

pelene djecje igracke bebina odjeca

Koji deterdžent koristiti za pranje bebinog odnosno dječjeg rublja

Tekući deterdženti se lakše ispire od onih u prahu, pa je stoga bolji izbor za bebinu osjetljivu kožu. Nemojte koristiti antistatičke proizvode ili omekšivače koji mogu imati kemikalije koje mogu biti previše jake ako se dobro ne isperu prilikom pranja.

Platnene pelene perite odvojeno od ostatka veša jer obični deterdženti mogu uzrokovati pelenski osip. Nakon što ste istresli sadržaj s pelene u toaletnu školjku, isperite ih hladnom vodom, a zatim ih namočite u blagom deterdžentu s malo izbjeljivača.

Platnene pelene operite deterdžentom namijenjenim za bebino i dječje rublje i to u vrućoj vodi te potom isperite dva puta. a

SAVJET VIŠE
Držite bebe dalje od komode s deterdžentima. Naime, sredstva za pranje rublja su otrovna. Uvijek ih čuvajte izvan dosega vašeg mališana.

Tekst: Beba