5 savjeta za kupnju pametnog telefona svome djetetu

Moderni svijet donosi nam puno inovativnih tehnologija koje nam pomažu olakšati životnu svakodnevicu. Ta inovativna tehnologija utjecala je i na mlađe generacije, koje se njome koriste već od prvog razreda osnovne škole.

Druženja i komunikacija među djecom se sve više odvija putem pametnih telefona, odnosno putem poruka na društvenim mrežama i video poziva. Roditeljima je također pametni telefon postao nužna stvar u životu – kako u privatnom svijetu, tako i u poslovnom – te poznavanjem prednosti i nedostataka tih uređaja, stvara im se strah i ono retoričko pitanje – što će biti ako našu djecu zahvate ti nedostatci onda kada mi nismo u blizini?

Stoga je važno odabrati pametni uređaj koji će vama i vašoj djeci omogućiti sigurnije i bolje korištenje, a za to je najbolji primjer nova Samsung Galaxy A serija uređaja. U nastavku donosimo nekoliko korisnih savjeta na što obratiti pažnju kada kupujete novi pametni telefon za svoje dijete.

Capture mobitel samsung djeca

1. Komunikacija s djecom je najvažnija

Prva stvar koju roditelj mora napraviti prije kupovanja pametnog telefona svome djetetu je pričati s njim o tome, s obzirom da djeca ne znaju kakve opasnosti se kriju u „nevidljivoj“ pozadini samog uređaja. Prva tema je izloženost privatnih podataka online. Roditelji trebaju naučiti djecu da nikome ne šalju svoje privatne podatke, mailove, šifre i ostalo.

Velika pomoć u tome je su novi Galaxy A54 5G i Galaxy A34 5G čija Nadzorna ploča za sigurnost i privatnost omogućuje pregled svih aplikacija koje prate podatke i jednostavno zaustavljanje neželjenog prikupljanja podataka, dok njihova Private Share opcija sigurno dijeljenje sadržaja s drugima. Djecu treba naučiti da nikada ne odgovaraju na namjerno uvrjedljive ili provokativne objave na društvenim mrežama te da ne šire mržnju, nego da s roditeljima otvoreno pričaju o tome i nađu zajedničko rješenje.

Capture djeca mobitel mobiteli

2. Roditelji trebaju steći povjerenje u svoju djecu i obrnuto

Roditelji često imaju tendenciju previše „kontrolirati“ živote svojih najmlađih, što dovodi do nepovjerenja djece u roditelje. Djeca će zbog toga početi brisati poruke i sadržaje sa svojih pametnih telefona te postati tajanstveni i „zatvoreni“. Odnos između roditelja i djece po pitanju uporabe pametnih telefona treba biti izgrađen na povjerenju i komunikaciji, a ne na principu kontrole i kazne.

Djeci je tako potrebno objasniti da je u pitanju briga za njihovu sigurnost i da ih ne žele kontrolirati, ali da bi voljeli biti upućeni u njihov društveni život. Isto tako, poželjno je s njima dogovoriti testni period – vrijeme od nekoliko tjedana ili mjeseci, tijekom kojeg roditelji mogu slobodno pratiti kako oni koriste svoje pametne telefone.

YT Premium KV_Galaxy A series

3. Pronađite odgovarajući pametni telefon

Današnju generaciju djece mogli bi nazvati „djecom tehnologije“ – druženje, izvori zabave pa čak i najobičniji razgovori se sve više odvijaju online nego „igrom u parkiću“. Takve životne potrebe zahtijevaju i sve napredniju tehnologiju pa roditelji usmjeravaju i veću pažnju na odabir prvog pametnog telefona za svoje dijete. Također, djeca često žele da njihov uređaj izgleda „cool“, da ima veliki zaslon, super kameru i brzu mrežu.

Upravo to bi zadovoljila nova Galaxy A serija pametnih telefona. Ovi uređaji imaju novi, svjetliji zaslon od 6.4 inča (Galaxy A54 5G) i 6.6 inča (Galaxy A34 5G), koji je unaprijeđen Vision booster tehnologijom za čišće i kvalitetnije prikaze što će se posebno svidjeti onima koji vole gejmati.

One ipak malo starije generacije, tinejdžeri, koji vjerno prate influencere i sami snimaju sadržaje za TikTok, Snapchat ili Instagram bit će oduševljeni fantastičnim kamerama koje nude nove alate za uređivanje unutar Photo Remaster aplikacije. Tu je i poboljšana baterija od 5000 mAh koja može trajati i do 2 dana te 5G brzina mreže – maksimalna zabava im je zagarantirana!

SAMSUNG MOBITEL A546 5G

4. Istražite što to djeca žele

Bitno je da pri odabiru pametnih telefona roditelji uključe svoju djecu i njihove želje odnosno da ih pitaju kakav uređaj bi oni htjeli i što im je bitno. Djeca znaju kakav pametni telefon bi htjeli, a najčešće im je bitan izgled pametnog telefona odnosno boja jer je to ono što ih prvo privuče.

Nova Galaxy A serija djeci pruža odabir zaigranih boja koje se definitivno razlikuju od drugih – svijetlozelena, svijetlo ljubičasta, bijela i crna, a kod Galaxy A34 5G je umjesto bijele dostupna efektna srebrna boja. Ukratko, djeci je boja pametnog telefona jako važna jer su oni ipak ti koji će ga koristiti i sigurno će im puno značiti ako mogu sami odabrati omiljenu boju.

SAMSUNG A546 Display

5. Budite uzor djeci

Roditelji bi trebali djeci biti uzor u korištenju pametnih telefona. Poznato je da djeca prate sve što roditelji rade, kakve sadržaje gledaju i slušaju te koliko vremena provode na pametnim uređajima. Drugim riječima, vole „kopirati“ svoje roditelje. Stoga je važno da se oni ne ponašaju suprotno od onoga što govore djeci da bi trebali raditi na svojim pametnim telefonima. Ako roditelji žele da im djeca provode manje vremena koristeći tehnologiju, onda bi oni sami trebali ostaviti svoj uređaj sa strane ili u drugoj prostoriji te tako pružati pravi primjer.

Nova Galaxy A serija donosi vrhunske značajke i energični izgled koji prilagođava različitim potrebama i stilovima pa će tako biti i savršen odabir za svačije dijete i njegov prvi pametni telefon!

MOBITEL EKRAN SAMSUNG

Ova serija uključuje vrhunsku kameru, veliki zaslon koji pruža izvrsno vizualno iskustvo, izdržljivu bateriju i sigurnosne opcije – sve ono što je potrebno za optimalno korištenje pametnog telefona.

Sada je super prilika jer imate mogućnost iskoristiti posebnu ponudu gdje uz kupnju Samsung Galaxy A34 5G ili Galaxy A54 5G dobivate besplatno probno razdoblje uporabe YouTube Premiuma u trajanju od 2 mjeseca. Promocija traje do 04.04.2024., a za više informacija posjetite link.