5 zabavnih sendviča s “karakterom” za sretan polazak u školske klupe

U suradnji s Poli Kids i Margo Nova iz Mini Chef kuhinje donosimo 5 neodoljivih, zabavnih i ukusnih školskih sendviča. Sretan povratak svim mališanima u školske klupe!

Dolazak rujna nostalgično nas podsjeća na bezbrižne ljetne dane, ali postoji neko neopisivo uzbuđenje zbog povratka poznatim stvarima, prijateljima i rutini.

poli-sendvici-01

Rujan je vrijeme kada puno stvari ponovno počinje, a jedna od njih je povratak u školske klupe pa brižljivo planiramo obroke svoje djece – doručak, užina, ručak… praktičnost pronalazimo u sendviču.

Evo nekoliko omiljenih, štosnih, jednostavnih sendviča s “krakterom” iz Mini Chef kuhinje, duhovito nazvanih:

> Sendvič Štreberko
> Sendvič Znanstvenik
> Sendvič Umjetnik
> Sendvič Sportikus
> Sendvič Pospanko

poli-sendvici-12

Za svaki dan u tjednu od ponedjeljka do petka neka bude drugačiji sendvič! Možda vaši klinci, školarci potaknu kreativnost u vama te se zajednički zabavite u pripremi. U Mini Chef kuhinji poigrali smo se dječjom maštom i smislili sendviče s “karakterom”.

poli-sendvici-10

Tko je Štreberko?

Štreberko je korak ispred svih i nikada ne preskače obroke. Također pazi da je u obroku dobar balans namirnica.

Ako mu napravite naočale dobiti će prepoznatljivi identitet! Štreberko voli da ga napunite njegovim omiljenim namirnicama pa ćete za recept trebati:

Dvije šnite toast kruh premažite namazom Margo Nova obogaćenim vitaminom D. Na namaz stavite list zelene salate tako da viri s gornje strane sendviča jer će na taj način štreberko dobiti frizuru. Sitno narežite krastavac, papriku i rotkvicu i pomješajte s jednom žlicom vrhnja kako bi dobili umak.

Nakon što stavite omiljenu Poli Kids šunku u dva sloja i šnitu tanko narezanog sira, prelijte umakom od vrhnja i povrća. Poigrajte se dekoracijom pa izrežite dvije šnite krastavca i izdubite sredinu kako bi dobili naočale. Za oči, nos i ista iskoristite masline, mrkvu i crvenu papriku.

poli-sendvici-08

Tko je znanstvenik?

Obožava znanost, tehnologiju i živi u svom kozmosu daleko od stvarnosti. Inspirativan je i genijalan i na tragu da u budućnosti izumi nešto ludo. Za svoj sendvič pomno bira dobru kemiju sastojaka pa čak i zalogaju voli dati karkter!

Dvije šnite toast kruh premažite namazom Margo Nova obogaćenim vitaminom D. Pospite lanenim ili chia sjemenkama. Stavite Poli Kids pileća prsa u dva sloja, šnitu tanko izrezanog sira oblika kocke te se prepustite mašti i od paprike (žute i crvene) i maslina napravite oblik rakete. Pomoću modlica napravite nekoliko zvjezdica od šunke, sira i krastavaca. Spremni ste za lansiranje u svemir!

Tko je umjetnik?

Umjetnik nigdje ne ide bez svojih bojica, a omiljeni sendvič mu je onaj koji izgleda kao bojica !

Stoga namažite svoj sendvič bogato nanesenim Margo Nova namazom obogaćenim vitaminom D, složite Poli Kids šunku i sir pa prerežite toast kruh na pola te “zašiljite” svaku polovicu kako bi dobili vrh olovke. Poigrajte se dekoracijom od šnite sira za vrh olovke. Potakni kreativca i umjetnika u sebi kušajući ovaj zalogaj!

poli-sendvici-07

Tko je sportikus?

Za uspješne sportaše svaki obrok mora biti pomno isplaniran, nutricionistički vrijedan i bogat proteinima pa Sportikus odvaja vrijeme za pripremu svojeg sendviča i ništa ne prepušta slučaju.

Žličicu Margo Nova obogaćenog vitaminom D zagrijte na tavi te kada se zagrijte stavite šnitu toast kruha da malo upije masnoću. Lagano zagrijte s jedne strane. Na istoj tavici i masnoći prepecite Poli Kids pileća prsa da dobiju hruskave rubove.

Stavite preko pečenog toast kruha te na istoj tavici ispecite jaje na oko koje stavite preko svega. Dodatno skuhajte Poli Kids hrenovke jer sportašima proteina nikad nije previše. Nakon ovakvog obroka pobjeda na terenu ke zagarantirana.

poli-sendvici-05

Tko je pospanko?

Pospanko ustaje zadnji tren iz kreveta stoga njegov sendvič mora biti spreman pa ga priprema navečer za ujutro.

Zato će svoj “pospani” sendvič zamotati u tortilju koja je najbolja kad odstoji i omekani pa je idealna kombinacija uz bogato namazan Margo Nova namazom posut kombinancijom sjemenki suncokreta, buće, sezama, lana te puno zelenog povrća i sitno narezane paprike, krastavaca, zrna kukuruza i mladog luka. Neizostavn Poli Kids narezak posložite preko svega te pospite ribanim sirom. Zarolajte svoju tortilju te ju isjeckajte na zalogaje. Stavite u frižider i ujutro pojedite na putu do škole!

poli-sendvici-03

Sretan polazak u školu svim đacima i ne zaboravite pripremiti svoj školski obrok u torbu!

Foto: Mini Chef
Recepti: Mini Chef