Odličan brzinski snack tijekom dana ili zanimljiva grickalica za razne dječje proslave – ovi Argeta Junior Pops su neodoljivo slani jer zašto bi svi „cake“ popsi bili slatki!
Donosimo jedinstveni recept, u suradnji s jednom od najpopularnijih gastro blogerica ovih vremena Sandrom Rončević, koja je osmislila pripremu ovog finog snacka koju će zasigurno zavoljeti i cijela obitelj.
Ove slane popse napravite ćete za svega 15 minuta i to od svega par sastojaka. Potrebna vam je Argeta Junior pašteta (koristite onu koju vaši klinci najviše vole ili koristite više njih za različite okuse), jedna svježe ribana mrkva koja daje ovu divnu narančastu boju i svježinu, usitnjeni slani krekeri i malo ribanog sira.
Jednostavno je od ove smjese napravite kuglice, uvaljate ih u sezam i usitnjene krekere, nabodete na štapić i poslužite svojim mališanima ili školaricima.
Bit će oduševljeni poznatim okusom omiljene paštete i neobičnim izgledom novih zalogaja. Ma toliko su slatki, iako su slani!
Sastojci za recept
(za 15-18 komada):
1 komad Argeta Junior SuperTuna paštete
1 srednje velika mrkva
50 g slanih krekera
50 g ribanog sira (cheddar, trapist, gouda)
I dodatno:
3-4 žlice sezama
3-4 žlice usitnjenih krekera
Priprema recepta:
Mrkvu ogulite pa je naribajte na sitnom dijelu ribeža. Na isti dijelu ribeža naribajte i sir. U zdjelu stavite ribanu mrkvu i sir, dodajte jednu Argeta Junior paštetu (u ovom receptu korištena je SuperTuna, vi koristite onu koju vaši klinci najviše vole), dodajte i slane krekere koje ste usitnili u sjeckalici ili ručno uz pomoć valjka za tijesto i sve dobro izmiješajte.
Mokrim rukama oblikujte kuglice težine cca. 15 g i odmah ih uvaljajte dio u sezam, dio u usitnjene krekere. Nabodite na štapiće pa štapiće zabodite u manju jabuku koju stavite u odgovarajuću zdjelicu i poslužite.
Prije posluživanja ove Argeta Junior popse možete kratko ohladiti u hladnjaku.
Dobar tek!