Šareni gougères s Argeta Junior paštetom

Svaki roditelj želi svom djetetu ponuditi ukusne zalogaje koje će rado htjeti pojesti, ali koji će biti sjajni i za cijelu obitelj kao sočan obrok za kojim će svi rado posegnuti.

argeta junior recept za djecu

Bez obzira na dob, djeca su pretrpana različitim obvezama što znači da bi najbolja opcija bila ponuditi im hranjive zalogaje, koje će rado htjeti pojesti, a koji sadrže i kvalitetne nutritivne vrijednosti.

Stoga vam donosimo jedinstveni recept, u suradnji s jednom od najpopularnijih gastro blogerica ovih vremena Sandrom Rončević, koja je osmislila izvrstan način pripreme finog obroka s Junior Argeta paštetom, koju tako vole klinci, ali i cijela obitelj.

pasteta argeta junior u receptu za djecu

Svi znamo da na spomen paštete rastu zazubice, kako malima tako i velikima

Ako u klasično kuhano tijesto za princess krafne dodate ribanog sira dobit ćete gougères, a ako gougères napunite mini rajčicama, mozzarellom, cheddar sirom i Argeta Junior paštetom dobit ćete izvrsne zalogaje za vaše klince i klinceze.

recept sandra roncevic argeta junior

Osim što su dekorativni i zanimljivi oku pa samim time i fantastična ideja za proslave rođendana vaših najmlađih, odlični su i kao popodnevni snack tijekom igranja vaših vrtićaraca ili učenja i pisanja zadaća vaših školaraca.

recept za djecu argeta junior

Ispecite gougères, napunite ih sirom, mini rajčicama i različitim okusima Argeta Junior paštete. Napunjene gougères stavite na daskicu, između složite bijelo grožđe, kockice cheddar sira, mini rajčice, dodajte i još koji listić bosiljka i poslužite vašim najmlađima u svakoj prilici.

P.S. Toliko su neodoljivi da će i odrasli posegnuti za njima!

sareni gougères s Argeta Junior paštetom

Recept za šareni gougères s Argeta Junior paštetom

Sastojci (za oko 30 komada):
Za tijesto:
120 ml vode
120 ml mlijeka
125 g glatkog pšeničnog brašna
115 g maslaca
prstohvat soli
4 jaja
100 g sitno ribanog cheddar sira
Za punjenje:
4 komada Argeta Junior paštete različitih okusa (kremTuna, superTuna, kokoKrem ili original)
2 pakiranja mini mozzarella
150 g cheddar sira narezanog na kockice
150 g mini rajčica
listići svježeg bosiljka
bijelo grožđe

Priprema recepta:

U lonac stavite vodu i mlijeko, dodajte maslac narezan na kockice i prstohvat soli pa zakuhajte. Kad se maslac otopi, maknite s vatre i dodajte brašno te ga dobro umiješajte kuhačom.

Vratite na srednje jaku vatru i kuhajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu koja se lako odvaja od stijenke lonca. Ugasite vatru i prebacite smjesu u zdjelu za miksanje te pustite da se prohladi par minuta.

Električnim mikserom najmanjom brzinom umiksajte jedno po jedno jaje te na kraju umiksajte sitno ribani sir.

Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu s običnim ili zvjezdastim nastavkom pa na pleh prekriven papirom za pečenje istisnite kuglice veličine manjeg oraha (ostavite razmak između jer će tijesto tijekom pečenja narasti).
Premažite razmućenim jajem i po želji pospite ribanim sirom.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C i pecite oko 25-30 minuta. Izvadite iz pećnice, ohladite i prerežite ih po pola.

Argeta Junior paštetom sobne temperature napunite slastičarske vrećice sa sitnijim zvjezdastim nastavkom, stavite ih u zamrzivač na 10 minuta da se malo stisnu pa napunite donji dio krafnica, dodajte mini rajčice koje ste narezali po pola i posušenu mini mozzarellu ili kockicu cheddar sira, poklopite gornjim dijelom tijesta, dodatno ukrasite paštetom i utisnite mali listić bosiljka.

Napunjene gougères stavite na daskicu, između složite bijelo grožđe, kockice cheddar sira, mini rajčice, dodajte i još koji listić bosiljka i poslužite.

recept princes krafne za djecu

Recept: Sandra Rončevic, gastroblogerica i autorica bloga “O slanom & slatkom: o svemu” te autorica kuharice “Mrvu ovog, zeru onog”.