Cezar sendvič u mliječnom pecivu:može li bolje

Kako pravilno kombinirati namirnice u sendviču koje će najmlađi, ali i cijela obitelj obožavati, te kako da sve sastojke pretvorimo u dobre zalogaje podučio je chef Mario Mihelj iz zagrebačkog restorana El Toro.

Sastojci:
mliječno pecivo 1kom
romana salata 50g
parmezan u komadu 20g
panceta 50g
pileći file 120g
Zvijezda delikates majoneza 50g
jogurt tvrdi 50g
jabučni ocat 30g
med livadni 20g
senf 20g
sol
papar
timjan
dimljena paprika

Priprema:
Priprema ovog sendviča nešto je zahtjevnija jer ima više radnji i tehnika pečenja. Krenimo prvo s hladnim elementima. Parmezan narežemo na tanke listiće, romanu salatu očistimo, operemo i posušimo tu ju stavimo sa strane za kasnije. Lagani cezar umak za sendvič priprema se tako da majonezu, jogurt, senf, ocat i med pomiješamo s malo soli i papra. Treba pripaziti da ne miješamo prejako kako ne bismo razbili teksturu samog umaka.

Pileća prsa začinimo sa soli, paprom, timjanom i dimljenom paprikom. Ako imate omiljeni začin, slobodno ga zamijenite za neki od navedenih.

Pancetu narežite na tanko te na zagrijanoj tavi pecite zajedno s piletinom. Kada panceta postane hrskava, izvadite je iz tave, a piletinu nastavite peći. Treba pripaziti na temperaturu same tave da ne bude prejaka i da panceta ne izgori, a samim tim i masnoća koju panceta pusti i postaje gorka što se sve može prenijeti na piletinu.

Ako vam je lakše i jednostavnije, pecite odvojeno ili sve ubacite u pećnicu i na 170°C pecite lagano dok ne dođete do istog rezultata. Sad kad imamo sve elemente, možemo zagrijati pecivo i složiti sendvič – prvo stavimo romanu salatu pa na nju tanko rezanu piletinu, hrskavu pancetu, listiće parmezana i na kraju sve prelijemo cezar umakom.

recept omogućila: Zvijezda