Crvena juha od bundeve, leće i zlatnog lana

Domaća i svježa crvena juha sa neodoljivim sastojcima.

Previše hrane tijekom blagdana, i to uglavnom one teške i nezdrave, na mnogima je ostavilo koju kilu viška i osjećaj težine. Pojačani siječanski stres, prebrzi ritam života i manjak kretanja tijekom zimskih mjeseci može opteretiti pravilan rad organizama. Stoga, potreban nam je sada pravi recept koji će nam vratiti ravnotežu u hrani ali istovremeno i osvježiti naše tijelo.

Sastojci za recept

1 luk
1 šalica bundeve
2 režnja češnjaka
1 žlica EKOZONA maslinovog ulja
½ žličice soli
1 šalica EKOZONA crvene leće
5 šalica temeljca od povrća
2 jušne žlice sjemenki EKOZONA smeđeg lana te ostale sjemenke po želji

Priprema

Pirjate luk i češnjak na maslinovom ulju. Dodajte sol i bundevu te nakon njih leću i temeljac. Na laganoj vatri kuhajte 15 min. Mikserom usitnite sve sastojke u kremastu juhu te na kraju začinite sjemenkama zlatnog lana te ostalim sjemenkama po želji.

Uz dopuštenje: Ekozona