Filet pišmolja s krumpirom

Uvođenje ribe u prehranu djeteta bitan je korak zbog odličnih nutritivnih vrijednosti koje riblje meso sadrži.
Narančasto meso slatkog krumpira, batata, izvrstan je izvor beta-karotena, što doprinosi sprečavanju određenih vrsta bolesti pa i raka. Bebe obično vole sladak okus takvog krumpira, te je ovaj recept dobar način uvođenja ribe u prehranu.

Sastav za recept

225 g slatkog krumpira, oguljenog
75 g pišmolja, bez kože i narezanog na filete
2 jušne žlice mlijeka
grudica maslaca
sok 1 naranče (oko 120 ml)

Priprema recepta:

Krumpir stavite u posudu, samo prekrijte vodom, pustite da provri, pokrijte i kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta ili dok ne omekša. Ribu stavite u odgovarajuću posudu, dodajte mlijeko i maslac, pokrijte i stavite u mikrovalnu pećnicu na najjače oko 2 minute ili dok se ne skuha. Druga mogućnost poširanja ribe u posudi s mlijekom i maslacem oko 6 do 7 minuta ili dok se ne skuha. Kuhani krumpir, ocijeđenu ribu i sok od naranče stavite u mikser i miksajte dok ne dobijete glatku kašicu.
Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Hrvatsko izdanje: Annabel Karmel: Priručnik za planiranje obroka: Kuharica za bebe i djecu