Volite li više tradicionalne recepte za svoju djecu i obitelj, odaberite dva sastojka za koje ne bi očekivali da će ih naći zajedno u poslastici i pripremite im kolač spajajući kokos i ječam.
SASTOJCI
Za 10 porcija
150g omekšanog maslaca
185g šećera
150g jaja
50g žumanjka
225g kokosovog brašna
75g mlijeka
50ml ječma
200g običnog brašna
50g bademovog brašna
22g kvasca
PRIPREMA RECEPTA
Za ovaj recept potreban vam je maslac koji mora biti vrlo mekan pa ga izvadite iz hladnjaka oko 2 sata prije nego što budete spremni početi.
Kada dođe vrijeme, počnite pripremati ječam i prosijte brašno s kvascem i bademovim brašnom.
To će rezultirati još laganijim i prozračnijim tijestom. Koristeći električni mikser, tucite maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Dodajte jaja, žumanjke, kokos, mlijeko, ječam i suhe sastojke, malo pomalo, kako se ne bi stvorile grudice.
Miješajte od dna prema gore da uđe zrak kako biste dobili glatku, prozračnu smjesu. Napunite namazane kalupe. Pecite u pećnici zagrijanoj na 185° 45 minuta.
Uz douštenje: Impressum komunikacije (sve fotografije)