Domaci kruh za bebu uz jednostavan i zdrav recept

Naša blogerica mama Katarina podijelila je s nama odličan recept za domaci kruh za male bebe koji i vi možete vrlo lako napraviti za svoje dijete.

Inače sam izbjegavala pečenje kruha jer mi je oduvijek izgledalo jako komplicirano. Međutim, budući da svi u obitelji vole jesti kruh, krenula sam s izradom kruha od banane koju sam naučila od gospođe Deb.

Kada sam se uigrala u izradi tog slatkog krušnog recepta, dala sam se u izradu zdravih proteina za svog partnera po receptu svojeg prijatelja koji jede samo zdravu hranu a svi ih volimo i obično pojedemo u jednom obroku.

Tako sam odlučila pokušati pripremiti jednostavan kruh od jogurta koje mogu jesti i bebe, a možemo ga ponijeti i na naše omiljene izlete na plažu. Anabela ga je pojela toliko mnogo da smo ga morali sakriti sve dok nije napokon pojela malo mesa i povrća:)

Jednostavno morate isprobati ovaj recept za kruh. Za izradu je potrebno najviše 35 minuta.

Sastojci za recept

10 jušnih žica pirova brašna
6 jušnih žlica integralnog brašna
200 ml organskog jogurta
1 žlica sode bikarbone
3 jušne žlice maslinovog ulja
1 žličica soli

Priprema recepta

Zagrijte pećnicu na 180 C. Umiješajte sve sastojke i zamijesite tijesto sve dok ne bude mekano i ljepljivo, dodajte još malo integralnog brašna i oblikujte u kuglu. Po želji možete premazati vrh s jajem i posipati malo zobi za dekoraciju.

Uživajte zajedno sa svojim malim djetetom i ostatkom svoje obitelji!

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk