Napravite domaću majonezu u nekoliko minuta

Donosimo vam jednostavan recept za ukusnu majonezu prema tradicionalnom receptu naših baka, a izrada je gotova u jako kratkom vremenu.

Majoneza možda ima nešto veću kalorijsku vrijednost, no ako je jedemo u umjerenim količinama, možemo uživati u blagodatima njenog okusa, arome i mirisa, pogotovo ako pripremimo svoju domaću.

Namirnice potrebne za izradu domaće majoneze

2 žumanca
malo soli
2 žličice senfa (može se koristiti i ljuti senf ako su djeca u obitelji starije dobi)
2 žlice svježeg limunovog soka
250 ml ulja (može biti i suncokretovo i kukuruzno ulje)
malo papra

Priprema domaće majoneze

Pomiješajte žumanca, soli prema želji (najbolje prstohvat), senf i jednu žlicu limunovog soka.
U smjesu ulijevajte jako polako ulje, u izuzetno tankom mlazu, dok cijelo vrijeme miješate smjesu.
Na kraju, kada provjerite gustoću majoneze, dodajte preostali limunov sok, jako malo soli i paprom uz miješanje.

Napomena:
> Sve namirnice prije pripreme majoneze trebaju biti sobne temperature.
Mali trik
Ako vam se učini da je majoneza ispala malo pregusta možete umiješati malo octa i ostaviti minutu, dvije da se sve prožme.