Ovo je meni najdraži sendvič: Roast beef u kukuruznom kruhu

Neka sendvič bude obrok koji će odobroiti i roditelji, svjež, pun nutritivnih vrijednosti, hranjiv i naposljetku omiljen obrok. Za vas je chef Mario Mihelj odabrao svoj najdraži!

Sastojci:

juneći file 120g
kukuruzni kruh 150g/ 2šnite
medvjeđi luk 30g
radič crveni 20g
sir škripavac 50g
hren svježi 10g
senf 30g
majoneza 50g
sol
papar

Priprema:

Prvo ćemo marinirati meso, koje ćemo namazati senfom, posoliti, popapriti i nauljiti te ćemo ostavit meso da se malo marinira na sobnoj temperaturi. Krećemo s pripremom umaka na bazi majoneze – svježe ribani hren i sitno kosani medvjeđi luk dobro izmiješamo te ostavimo sa strane. Sir škripavac narežemo na tanke šnitice, radič salatu operemo osušimo s par listova medvjeđeg luka. Kada je sve spremno, krećemo peči meso.

Na zagrijanu nauljenu tavu stavimo marinirani file ta ga lagano pečemo dok ne bude medium rare ili 60°C. Ostavimo meso da se odmori i ohladi, tek tada je spremo za rezanje i slaganje sendviča.
Na zagrijani kruh stavimo malo umaka zatim radič, na radič sir pa tanko narezano meso i na sve to malo naribamo svježeg hrena i sitno kosanog medvjeđeg luka.