Pastirska pita

Cijela obitelj čitateljice Wish mama portala Ivane Davidović Markobašić obožava janjetinu, a ova tradicija nastavila se i sa njenom kćerkom. Naša draga Ivana nam kaže: “Kako ja volim isprobavati jela svih svjetskih kuhinja, u ne tako dalekoj Irskoj, pronašla sam njezino omiljeno jelo. Preporučujem ga za djecu stariju od godinu dana.”

Recept za pastirsku pitu

1 luk
2-3 veće mrkve
20 dkg celera
1 kg mljevenje janjetine
2 žlice korijandera u prahu
0,4 dcl pirea od rajčice
1 kg krumpira
100 g maslaca
2 dcl mlijeka
sol
ulje

Priprema recepta

Sitno narezani luk, mrkvu i celer pržiti na ulju oko pet minuta. Dodati janjetinu, korijandar, rajčicu i sol te dinstati oko 30 minuta dok umak ne postane gust. U međuvremenu potrebno je oguliti krumpir i kuhati ga u slanoj vodi. Kuhani i ocijeđeni krumpir propasirati, dodati mu polovicu maslaca i mlijeko i dobro sve zajedno izmiješati. U namašćenu posudu staviti prvo janjetinu, a na nju pire od krumpira i preliti sa ostalim maslacom. Peći na 200 c oko 40 minuta

Jelo se jede toplo netom izvađeno iz pećnice!

Autor recepta: Ivana Davidović Markobašić