Pljeskavice od quinoe

Quinoa je predivna zdrava hrana. Bogata je proteinima i esencijalnim aminokiselinama potrebnim za bebe. Osim prednosti brzog kuhanja quinoa ne spada u biljke na koje treba posebno obratiti pozornost u pogledu alergena.

Kuhana quinoa u obliku lagano hrskavih pljeskavica pogodna je za bebe koje već znaju gristi i žvakati, od deset mjeseci na dalje. Smjesu možete podijeliti, dio za bebu možete laganije začiniti.

Sastojci za recept

1 šalica kuhane quinoe
2 jaja
2 žličice nasjeckanog peršina
1/2 luka sitno nasjeckanog
2 žličice naribanog sira (parmezan)
1/2 šalice krušnih mrvica
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema recepta

Jaja dobro umutite i umijesite sve ostale sastojke te ostavite smjesu da odstoji pet do deset minuta. Krušne mrvice dodajte pažljivo bitno je da smjesa ne bude presuha. Smjesu oblikujte s rukama u malene pljeskavice.

Zagrijte maslinovo ulje na srednju temperaturu i s lopaticom za pečenje preselite pljeskavice u tavu. Lagano pritisnite odozgora. Zapecite do lagano zlatne boje i okrenite na drugu stranu. Preselite na tanjur i ohladite te servirajte uz umak ili sos.