Princes krafne, princezice ili princeze jednako su ukusne ma kako ih netko zvao. Princes krafne su desert i fini mekani kolač koji oduševljava već generacije i generacije.
Donosimo vam recept za ovaj sjajan kolač koji možete servirati u bilo koje doba godine, uvijek su princezice s radošću prihvaćene.
Potrebne namirnice za izradu princes krafni ili princeza
Za kremu je potrebno:
150 g šećera 500 ml mlijeka
20 g glatkog brašna
20 g škrobnog brašna
4 velika jaja za žutanjak
1 štapić vanilije
Za izradu tijesta princezica ili princes kolača potrebno je:
50 g maslaca
100 ml vode
60 g glatkog brašna
2 jaja
sol
Izrada recepta za princes krafne
Izrežite maslac na kockice te ga zajedno s navedenom količinom vode i prstohvatom soli zakuhajte u posudi stalno sve miješajući s pjenjačom. Čim se smjesa počne zgušnjavati odmah je počnite miješati s drvenom žlicom te sve nastavite kuhati na tihoj vatri oko maksimalno 3 minute.
Smjesu zatim ostavite da se malo ohladi, a tek onda u nju umutite polako i obvezno jedno po jedno jaje te gledajte da se svako dobro poveže sa smjesom.
napunite slastičarsku vrećicu ili špricu tako dobivenom smjesom i zatvorite je s širim glatkim otvorom malo većeg promjera. U posudu ili podlogu za pečenje stavite papir za pečenje te smjesu istiskujte u krug i u visinu, kao da želite napraviti mini “dvorac”. U prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva Celzijusa pecite tijesto cca 20 minuta.
To vrijeme iskoristite za smjesu odnosno punjenje princezica. U posudu stavite mlijeko, dodajte pola štapića (prerežite štapić vanilije po dužini) vanilije pa sve kuhajte dok mlijeko ne bude zakuhano. U zdjeli pjenasto umutite šećer i žutanjke od jaja.
Prosijte u posebnu posudu škrobno i glatko brašno te im tada dodajte smjesu od jaja. Sve dobro promiješajte da se lijepo poveže. Tada ulijte 1/4 mlijeka koje je još uvijek vruće i sve miješajte do glatkog. Zatim smjesu ulijte u ostatak mlijeka i opet sve kuhajte na tihoj vatri i uz neprestano miješanje..
Kada smjesa postane gusta i glatka izlijte dobivenu kremu u posudu i pustite da se malo odmori i ohladi.
Tada prethodno pečeno tijesto možete početi nadijevati. Svakom “dvorcu” princes krafne pažljivo odrežite vrh i napunite ga slasnom kremom.
I to je to, dobar tek!