Riblja kajgana sjajan recept za djecu stariju od godinu dana

Ovo je jedan ribljih recepata koje djeca obožavaju. Nikad ništa od riblje kajgane s bakalarom i lososom ne ostane na tanjuru :)

OVDJE saznajte više o prehrani djece vrtićke dobi

Mijenjajte ovo jelo dodavanjem nasjeckanih rajčica ili nekog naribanog sira prije pripreme ovog ribljeg specijaliteta.
Prilično raskošna verzija je ona s dimljenim lososom koji se pokazao, vjerujte, kao veliki hit kod djece.

Za dvije porcije potrebne su ove namirnice

100 g filet bakalara ili dimljenog lososa
2 jušne žlice mlijeka
sol, papar po ukusu
25 g maslaca
1 jaje 1 desertna žlica nasjeckanog vlasca

OVDJE vas čeka još jedan izvrstan recept s bakalarom!
Bakalar spremeljen na način kako će ga voljeti djeca

Priprema kajgane od ribe

Kuhajte ribu u pola mlijeka, sa začinima i sićušnim komadićem maslaca, oko četiri minute u tavi. Istucite jaje, začinite, dodajte vlasac, te razmrvite ribu i s preostalim mlijekom stavite u mješavinu s jajem. Preostali maslac rastopite u posudi, dodajte smjesu ribe i jaja te pržite na laganoj vatri dvije do tri minute dok se ne zgusne, na uobičajen način. Poslužite riblju kajganu na vrućem tostu namazanim maslacem.

Dobar tek!