Zvijezda ovog ljeta mediteranski je veganski sendvič

Uz visoke ljetne temperature zahvaća nas i val „fjake“ i želje za finim, laganim, ali i brzim zalogajem koji će oduševiti nepca, ali bez prevelike pripreme i nakuhavanja.

Kako bi uz to ručak, večera ili međuobrok bio i hranjiv nutricionistica Marina smislila je još jedan ukusan, svjež i nepcima neodoljiv sendvič za sve koji vole uživati u mediteranskim okusima.

Sendviči su odlična kombinacija koje mnogi vole pojesti i prilikom putovanja, odlaske na izlete, a dio su trpeze i na raznovrsnim društvenim događanjima.

Mnogima, a ponajviše djeci, sendvič je ponekad i jedan od najdražih dnevnih međuobroka. Danas živimo užurbanim tempom i stilom života kada nemamo toliko vremena za svakodnevno kuhanje pa ponekad treba imati na umu da je priprema sendviča jedna od odličnih ideja ako se u njemu koriste kvalitetne namirnice.

Omegol majoneza Tuba 165g 2017 OK_HIGHres

Važno je voditi računa da naša prehrana uvijek treba biti raznolika, uravnotežena i umjerena, a jedna od ideja koju smo pripremili u kombinaciji je sa Zvijezda Omegol majonezom.

Specifičnost Zvijezda Omegol majoneze je u tome da je napravljena u potpunosti bez sastojaka životinjskog podrijetla i bogata omega 3 masnim kiselinama.

Lagana majoneza, kremaste strukture dobar je dadatak za različite vrste jela.

Mediteranski veganski sendvič brzo se priprema i odličan je za svu populaciju od malene djece pa do odraslih.
Vrijeme priprema mediteranskog veganskog sendviča: cca 20 minuta

Sastojci:

• Integralno pecivo ili kriške integralnog kruha
• Zvijezda Omegol majoneza
• Paprika, luk, cherry rajčice – sve izrezati na tanke kolutiće
• Otkoštene masline izrezane na polovice
• Malo maslinovog ulja
• Preporučujemo, za one koji žele, staviti nekoliko komada narezanog svježeg krastavca zbog bogatstva dijetalnih vlakana
• Kriška patlidžana

Priprema pečenog patlidžana:

1 patlidžan
Sol
2 žlice maslinovog ulja
1 manji patlidžan izrezati na kolute 1 cm debljine, posoliti i ostaviti stajati 10 minuta dok se ne orose, tj. puste sok. Uzeti papirnati ubrus i dobro ih obrisati.

Zatim zagrijati maslinovo ulje i kolute patlidžana popržiti s obje strane, ispržen je kada dobije smeđe zlatnu koricu.
Zatim ih izvaditi na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće. Pobiberiti ih i složiti u sendvič s paprikom lukom, cherry rajčicama, maslinama i obilato začiniti Zvijezda Omegol majonezom.

Dobar tek!

Autor: mr.nutricionizma Marina Jakšić