Pileći file s povrćem i kestenom – brzo i jednostavno iz Mini Chef kuhinje!

Miris omiljenog ručka, iz Mini Chef kuhinje, znači samo jedno – radost i veselje!

Kako bi vaš ručak bio što zdraviji te pritom izrazito ukusan, iz Mini Chef kuhinje dolazi brz, jednostavan recept, a spoj okusa pretvara se u pravo gastro remek djelo u kojem možete svakodnevno uživati.

pileca-prsa-povrce-2

Ono što nas sve zbližava je ukusna hrana, pa tako i ovoga puta iz Mini Chef kuhinje biraju lokalno, zdravo i domaće kvalitetno meso. U suradnji s Perutninom Ptuj i korištenjem njihovog vrhunsko kvalitetnog proizvoda “Međimursko pile” donosimo recept za savršeni blagdanski ručak.

OVDJE saznjate zašto glavnu ulogu u kuhinji ima domaće Međimursko pile

pileca-prsa-povrce-2

Recept s piletinom

:
400 g pilećeg filea #međimurskopile
4 kom mladog luka (narezanog na sitne kolutove)
Sol
Papar
Začini: muškatni oraščić, slatka papričica, majčina dušica
Maslinovo ulje
1 dcl bijelog vina

Prilog:

300 g batata
1 luk
3 režnja češnjaka
200 g prokulica
8 komada kestena koji je prethodno skuhanog i oguljenog

pileca-prsa-povrce

Sve sastojke priloga stavite na papir za pečenje, zalijte s maslinovim uljem, posolite i malo popaprite te posipajte s istim začinima koje ste stavili na meso. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva cca 20 minuta.

Dok se prilog peče, meso i mladi luk propirjajte na tavi te zalijte s maslinovim uljem. Tijekom pirjanja smanjite vatru te dolijevajte bijelo vino.

Neka se krčka još 20 minuta pa servirajte na tanjur s pečenim prilogom. Uživajte u blagdanima i u rapsodiji okusa i mirisa.

U slast!!