Malo drugačija torta iz Mini Chef kuhinje – slana torta od mrkve i graška koju vam donosimo u suradnji s Kenwood Hrvatska.
Ovom tortom možete zamjeniti doručak ili servirati umjesto klasičnih sendvič zalogaja kada vam dođu gosti.
Biskvit:
– 6 jaja
– 1/2 dcl maslinovog ulja
– 5 žlica brašna
– 5 skuhanih i zgnječenih mrkvi
Smjesu podjelite u dva dijela te svaki dio stavite u kalup i pecite na 180 stupnjeva cca 20/25 min
Dok se biskvit peče pripremite filu:
– 300 g skuhanog graška od kojeg napravite pire u blenderu ili štapnim mikserom
– 400 g svježeg sira; mi smo koristili Dukat Zagrebački sir
– 300 g svježeg vrhnja
– sol, papar
– šaka listića mente
Ubacili smo sve u veliku zdjelu i ostalo je odradio Kenwood Titanium Chef Baker – kuhinjski robot vrhunskog dizajna, snažne snage, velike posude i s ugrađenom vagom.
Kada je biskvit pečen i ohlađen, kalup u kojem ste pekli obložite prozirnom folijom i stavite jednu koru, zatim stavite pola file te poklopite s drugom korom. Ostatak file stavite na vrh.
Važno je ostati strpljiv jer ovako spremljena slana torta mora odstajati 24 sata u hladnjaku, a nakon toga servirajte ju poput svake torte. Mi smo ju ukrasili bućinim sjemenkama, ali možete i s drugim povrćem kao što su chery rajčice ili sl.
Dobar tek!