
Donosimo vam recept za Red Velvet roladu, blagdansku kraljicu koja će ukrasiti svaki stol, a uzvanike mamiti za još jedan zalogaj.
U Mini Chef kuhinji blagdanske pripreme krenule su na veliko. Pa kako i ne kada je ovo doba godine u kojem se najviše družimo, posjećujemo i darujemo.
Crveni kolač nije nimalo kompliciran za izradu pa je idealan za vrijeme zauzetih blagdana, a spoj je tradicionalnog okusa i spužvastog, gotovo baršunastog biskvita.
Recept za biskvit:
4 jaja
1 šalica oštrog brašna
2 žlice gorkog kakaa
Pola praška za pecivo
Pola žličice soli
Pola žličice sode bikarbone
50 g rastopljenog mlakog maslaca
3/4 šalice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
1 žličica octa
2 velike žlice jogurta
Crvena boja za kolače
Savjet: ako želite crveniju tortu, smanjite količinu kakaa, mi smo svakako pretjerali jer smo umjesto dvije čajne žličice, stavili dvije jušne što je zaista previše
Krema
400 g krem sira (može i svježi)
200 g bijele rastopljene čokolade
60 g šećera u prahu
60 g maslaca
Žličica ekstrakta vanilije
Za izradu biskvita trebat ćete dvije posude. Nama je posao olakšao Kenwood Titanium Chef Baker jer ima dvije posude koje možemo koristiti paralelno. U jednu stavite brašno, kakao, prstohvat soli i sodu bikarbonu.
U drugu posudu stavite omekšali maslac i šećer i sve zajedno umutite dok ne postane pjenasto. Dodajte jaje, jogurt i vaniliju i još jednom sve dobro promješajte.
Smanjite brzinu na mikseru i dodajte pripremljenu smjesu brašna i kakaa te umutite da se sjedini. Na kraju dodajte crvenu boju za kolače. Biskvit stavite u veliki pleh i ravnomjerno razvucite. Pecite na 170/180 stupnjeva cca 20 min.
Kada je tijesto pečeno stavite ga na mokru krpu i zarolajte. Neka tako odstoji dok se ne ohladi.
Sjedinite krem sir sa šećerom i rastopljenom bijelom čokoladom. Dodajte ekstakt vanilije i sve dobro promješajte mikserom. Pričekajte da se krema ohladi pa nježno odmotajte roladu i premažite biskvit.
Zarolajte i premažite ostatkom kreme roladu. Ukrasite po želji i stavite u hladnjak minimalno 2 do 3 sata.
Servirajte na tanjure i uživajte u svakom zalogaju!
Dobar tek!!