Biodermini noviteti sjajni su za osjetljivu koža

Uz Biodermine novitete osjetljiva koža spremna je na obranu od vanjskih negativnih čimbenika!
Sensibio Defensive i Sensibio Defensive Rich

– aktivne su umirujuće kreme koje osjetljivoj koži pružaju njegu kakvu zaslužuje!

zena u gradu s osjetljivom kožom

Koža, kao najveći organ u tijelu, najviše je izložena okolišu kojim je okružena, a samim time i prva prima sve informacije koje iz njega dolaze. Ako se u okolišu nalaze bilo kakve nadražujuće tvari, prva će ih primijetiti osjetljiva koža, zbog čega je u blagoj prednosti. Međutim, ponekad su iritirajuće tvari previše agresivne, zbog čega koža postaje preopterećena te reagira nelagodom, blagom do intenzivnom.

Bioderma Sensibio Defensive 01

Osjetljiva koža često je krivo interpretirana, zbog čega su dosadašnja rješenja bila neučinkovita. Takva koža ima jedinstvenu definiciju, a inducirana osjetljivost nova je vrsta osjetljivosti, kojoj se mora pristupiti jednako kao i prirodnoj.

Koža ne može djelovati unutar „vlastitog mjehurića“, već je dio ekosustava i mora se prilagođavati promjenama u svom okruženju. Zbog toga je važno osnažiti kožu kako bi bila jača.

Njega za osjetljivu kožu mora premostiti pasivno smirivanje simptoma, a Bioderma donosi inovativno rješenje koje jamči obranu osjetljivoj koži u trenutku iritacije, i to jednom, jedinstvenom, cjelovitom i aktivnom njegom.

zena osjetljiva koza njega koze

Inovacija iz Bioderminog laboratorija temelji se na ekskluzivnoj Defensive Technology, koja djeluje na uzroke osjetljive kože kako bi spriječila kožne reakcije, oksidativni stres i promjene u funkciji barijere uzrokovane svakodnevnim iritansima koji su agresivni za kožu.

Sensibio Defensive i Sensibio Defensive Rich preporučuju se pacijentima s osjetljivom i senzibilnom kožom, a koji žele da njihova koža ojača te ostane stabilna i pod kontrolom. Uz Sensibio Defensive i Sensibio Defensive Rich osjetljiva koža aktivno se umiruje, jača vlastiti obrambeni mehanizam, a hidratacija traje do 12 sati.

Ove aktivne umirujuće kreme koje jačaju moć samoobrane kože od agresivnih reagensa, obiluju aktivnim sastojcima koji jačaju kožu. Karonzin i vitamin E povećavaju antioksidativnu zaštitu, a sve kako bi se spriječio oksidativni stres.

Za jačanje kožne barijere zaslužan je tetrapeptid-10, koji djeluje na niz različitih komponenti epiderme, uključujući enzime, proteine i lipide – s ciljem da se spriječi prodiranje iritansa.

Ulogu smirivanja osjetljive kože ima ekstrakt crvene kadulje, bogat fenolnim spojevima. Polifenoli crvene kadulje ograničavaju hiperreaktivnost osjetnih živaca vlakana, zbog čega koža slabije reagira na vanjske iritanse poput zagađenja, stresa ili hladnoće.

Bioderma Sensibio Defensive 02

Dvije teksture osmišljene su kako bi se prilagodile potrebama osjetljive kože. S jedne strane, bogata i hranjiva tekstura satenska je na dodir i nježna prema koži. Voštano sredstvo nadopunjuje glicerin i biljni skvalan, pružajući dodatnu hranjivost i hidrataciju.

S druge strane, lagana i osvježavajuća tekstura topi se dok se razmazuje. Obje teksture se brzo upijaju, a niti jedna ne ostavlja ljepljivi trag na površini kože.

Sensibio Defensive testiran je, tijekom nekoliko kliničkih ispitivanja, na osobama koje pate od osjetljivosti kože zbog različitih iritansa: toplinskog stresa i/ili zagađenja. Ispitivanja su obavljena pod nadzorom dermatologa te je kod 97% ispitanika koža trenutno umirena, a čak 100% ispitanika imalo je osjećaj zaštite na koži.

Foto: Promo