Beauty savjete o njezi kože u trudnoći donosi Seka Zebić

Njega kože lica i tijela u trudnoći može biti nešto zahtjevnija, a sve beauty korake i savjete za najbolju njegu izvana i iznutra dobili smo od neprikosnovene ikone za njegu kože mr.ph. Seke Zebić.

Koža, kako lica tako i tijela, u trudnoći donosi niz promjena u svom izgledu, elastičnosti, svježini pa i boji zbog stanja i hormona u kojem se nalazi buduća mama.

seka-zebic

Wish mama: Možete li nam na početku reći nešto o samom vitaminu D, zašto je on iskočio kao najaktualniji među ostalim vitaminima?
Jedna je vrlo važna rečenica koju moramo zapamtiti, pogotovo trudnice – buduće majke – bez vitamina D nema života. Ako nema sunca, nema niti vitamina D, što ukratko znači bez oboje nema života.
Ako se prati evolucijski vitamin D nije trebalo unositi u organizam i nanositi na kožu. Dovoljno je bilo živjeti i raditi na suncu, a to su čini naši preci i potreba za tim vitaminom su bile zadovoljene. Naime, vitamin naše tijelo samo tvori u potrebnim mu količinama, ako smo većim dijelom nezaštićene kože izloženi sunčevim zrakama.

No, zbog današnjeg načina života napustili smo prirodan način života koji plaćamo u obliku pomanjkanja vitamina D.
Bezbroj studija, svojim mnogobrojnim kliničkim pokusima danas daju optimalnu potrebnu razinu vitamina D koji smanjuje rizike od mnogobrojnih bolesti i u konačnici čak i prerane smrti.

Wish mama: Kako se razvila ideja da ga ukomponirate u beauty proizvod u obliku seruma i gdje se serum može nabaviti?
Zahvaljujući farmaceutskom znanju, dugogodišnjim kozmetičkim edukacijama i praksom, uočila sam da o vitaminu D skoro uopće ne govori ili da se on u nekim kozmetičkim i beauty proizvodima za kožu nalazi u minimalnoj količini.

Većini stanovništva nedostaje vitamin D, odnosno nema ga u potrebnoj koncentraciji. Zbog toga trudnice i dojilje, zajedno sa svojim liječnicima, trebaju biti u stalnom kontaktu kako bi ih oni savjetovali o potrebnoj količini ovog vitamina kojeg trebaju konzumirati zbog kvalitetnijeg zdravlja i imuno sistema.

Serum ImunoD3erm serum može se nabaviti na OVIM mjestima

Gimnastika lica
Dodatne informacije o serumu pronađite OVDJE
Ako Vas zanimaju iskustva i povratne informacije klijenata pogledajte OVDJE

seka-zebic-serum-za-lice-d3vitamin

Wish mama: Trudnice moraju u svojih devet, ipak malo drugačijih mjeseci njihovog vjerojatno najosjetljivijeg dijela života, posebno brinuti o njezi svoje kože. Koja su Vaša stručna iskustva s trudnicama prema tromjesečjima trudnoće kada je koža lica i vrata u pitanju?

Znamo da nam je koža najveći zaštitni organ i zbog toga tijekom trudnoće na njoj su sve promjene najvidljivije. Koža je u tim mjesecima najosjetljivija zbog promjena u organizmu, hormoni, možda manje kretanja ovisno o trudnoći, itd. pa se treba pristupiti s većom pažnjom te svojoj “trudničkoj” kože posvetiti nešto više vremena u svakom njenom dijelu tijela.

Ako je koža i prije trudnoće bila osjetljiva najvjerojatnije će u samoj trudnoći pokazati još veću razinu osjetljivosti.
Međutim kroz mjesece trudnoće mijenja se i struktura kože lica i tijela tako da može doći i do pojava akna kod nekih trudnica.

Također se mogu pojaviti mrlje na licu i vratu, takozvana pigmentacija kože ili čak hiperpigmentacija koja se u pravilu pojavljuje u kasnijim mjesecima trudnoće. Kada se primijete prve takve vrste promjene na koži treba se odmah početi sa zaštitom kože.

Veliki su problem i strije, kako trudnoća napreduje kroz njenih devet mjeseci, koje se ne pojavljuju samo na pojedinim dijelovima tijela već mogu obuhvatiti veliki dio kože, a njihova pojava i veličina ovisna je i o dobivenoj težini trudnice.

Danas se na sreću mogu naći fitnesi gdje su trudnice pod stalnom brigom i praćenjem prema mjesecima trudnoće vezano i za lakši porod i brži oporavak tijela nakon poroda.

Wish mama: Naime, koža se mijenja, kako trudnoća napreduje pa objasnite našim budućim mamicama i recite nešto više o potrebnoj njezi?

U slučaju suhoće kože ili pojave akni potrebno je odmah pristupiti sa stručnom njegom, ali i prepoznati proizvode za kućnu njegu kože kako lica tako i cijelog tijela.
Za osjetljivu kožu na kojoj su izbile akne preporučila bih odmah limfnu drenažu lica koja će smiriti iritiranu kožu te kod pojave akna brže ukloniti upalne procese.

Limfna drenaža djeluje relaksirajuće, opuštajuće te oslobađa od stresa, a treba svakako odabrati i prenatalnu masažu tijela koja djeluje na oslobađanje od štetnih tvari, ali i na plod trudnice.

Wish mama: Što preporučujete onim trudnicama, u vezi njege kože lica i vrata, koje se teže kreću, a poneke moraju mirovati veći dio trudnoće ili svih 9 mjeseci?

Takve mamice u trudnoći uglavnom imaju problem sa suhom kožom. Za suhu kožu na kojoj treba spriječiti pojavu mrlja najbolji su hidratantni tretmani s hijaluronom te tretmani s C vitaminom i kolagenom. Važno je da se trudnice ne izlažu direktno suncu kada odmaraju na otvorenom već da su u hladu kako bi spriječile sve nuspojave od pigmentacijskih mrlja pa nadalje.

Naime, kloazma ili trudničke mrlje brzo nestaju nakon poroda, ali ponekad ne nestanu u potpunosti.
Konkretnije, melanociti su stanice kože koje stvaraju pigment, a trudnice su u vrijeme trudnoće hormonalno puno osjetljivije. Kod nekih žena tamnije kože javlja se ponekad blijedosmeđa pigmentacija obraza na dijelu čela te područja oko nosa. Stoga se kod pojave kloazme situacija pogoršava pri direktnom izlaganju suncu. Kombinacijom hormona i sunčeve svjetlosti stimulira se melanocite da proizvode melanin, smeđecrni pigment na koži.

trudnica i dehidracija umor u trudnoci

Wish mama: Kako ste riješili apsorpciju vitamin D i ostalih korisnih sastojaka seruma u kožu? Zašto je on preparat kojeg mogu koristiti i trudnice?

Kako nam je za kožu, kako bi imala sve sastojke za regeneraciju, kako za dnevnu tako i za noćnu njegu, potrebna hijaluronska kiselina, minerali, vitamini iz alga, kolagen, organska ulja, odlučila sam kako s jednim proizvodom i svim navedenim tvarima napraviti jedinstveni ImunoD3erm serum.

Ukratko taj snažan serum ujedno je i zaštita za sve tipove kože pa tako ponajviše i one u trudnica, koji s važnim vitaminom D opskrbljuju kožu za sve njene potrebe i rezultiraju zdravom i njegovanom kožom s manje vidljivim boricama i borama.
D3 vitamin važan je u ovom serumu jer djeluje na formiranje zaštitne kožne barijere kod svih tipova kože, a važnu ulogu ima i kod stvaranja i regulacije antimikrobnih peptida, što pak potiče lokalnu otpornost na infekcije.

Vitamin D ujedno je i hormon sa zaštitnim djelovanjem za zdravlje kože te pomaže u liječenju upalnih problema, poput akni koje se često znaju pojaviti u trudnoći. On ujedno pomaže i kod dermatitisa, crvenila i nadraženosti kože. Svakodnevnim jutarnjim nanošenjem zaštiti ćemo kožu, a nakon toga dolaze na ovaj jedinstveni serum dolaze ostali proizvodi prema tipu kože lica i vrata.

Wish mama: Možete li našim budućim mamicama dati i još neki savjet više, možda otkriti neku malu tajnu za njegu kože koju će moći jednostavno i učinkoviti primijeniti i kada će imati malo manje vremena za sebe?

Uz zdravu prehranu i konzumaciju dovoljne količine vode, kretanja na svježem zraku uz primjenu pravilne tehnike disanja, pravilnu beauty njegu kože doprinijet će zdravlju trudnice, buduće mame, ali će donijeti blagodati i njenom djetetu, njegovom razvoju i napretku.

Spomenula bih za kraj najčešću pojavu koja muči trudnice, a to su strije. Za učinkovito sprečavanje strija potreban je mali svakodnevni ritual ujutro i navečer. Najbolje je cijelu kožu tijela namazati uljima, važnost ulja na bazi algi, svakako organskog porijekla.

Ona svojim sastavom hrane, ali ujedno sprečavaju slobodne radikale, kao uzročnike lošeg djelovanja na naše stanice.
Alge potiču cirkulaciju i djeluju drenažno te smanjuju edeme odnosno suvišnu tekućinu u tijelu, otjecanje u trudnoći, što zna biti veliki problem kod većine trudnica, pogotovo u zadnjim mjesecima trudnoće.