Igranje kod kuće – Pantomima za bolji vokabular

Pantomima je sjajna obiteljska igra za dosadan kišni dan ili hladne dane u kojima više moramo čuvati zdravlje i stoga boraviti kod kuće.
Donosimo nekoliko sjajnih ideja kako se s djecom možete igrati kod kuće kroz pantomimu i koje su dobrobiti ove stare, ali izvrsne zabave u domu s obitelji.

igre s djecom

Pantomima za obitelj i djecu starijeg uzrasta

Ako vaša obitelj ima više članova, možete se podijeliti u dva tima i na komadiće papira napisati mjesta, riječi, imena, knjige i filmove koje ćete razmijeniti s drugim timom.

Zatim član po član jednog tima bira papirić drugog tima i tiho objašnjava zapisani pojam. Za dodatnu zabavu koristite štopericu i mjerite vrijeme, a tim koji je u kraćem vremenu objasnio sve pojmove pobjeđuje.
Ovo je odličan način učenja i širenja dječjeg vokabulara.

pantomima povlačenje uzeta konopca igre za djecu

Povlačenje užeta

Ova igra pantomime može biti namijenjena najmlađima.
Povlačenje užeta ili konopa pomaže u stvaranju različitih realnih pokreta i položaja. Ispruženih ruku, jedne ispred druge pretvarate se da držite uže.

Vaše tijelo zauzima položaj polu čučnja s poduprtim nogama i kreće se naprijed i natrag dok se zamišljeno uže steže i opušta. Morate biti svjesni stopala, noge, kukova, ramena i ruku. Glava vam mora biti u pravom položaju. Zapamtite, želite ostaviti dojam da vučete uže, pa malo napregnite mišiće.

Pantomima se može igrati s najmlađom djecom koja mogu imitirati i glumiti životinje.
Sa starijom djecom možete pogađati emocije, zanimanja, radnje, priče koje ste čitali…

igre za djecu kod kuce pantomima

Dobrobiti igranja pantomime za djecu

Osim što je zabavna pantomima je usmjerena ka razvoju mašte i kreativnosti, motoričkih vještina, povezivanja i zaključivanja, verbalnog i neverbalnog izražavanja stoga je odlična igra kako za najmlađu tako i za školsku djecu.

Društvene igre općenito potiču govorno jezične interakcije te izražavanje djece u verbalnom i neverbalnom izričaju. Kroz društvene igre također se bogati se djetetov rječnik, one potiču razvoj komunikacijskih vještina poput dogovaranja, uvjeravanja i pregovaranja.