Kreativne radionice na ovogodišnjem InDizajn za najmlađe

Studenti zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti na ovogodišnjem će InDizajn sajmu održati dvije kreativne radionice za djecu.

Prva od dviju kreativnih radionica, ”Kreativni čušpajz”, na rasporedu je 26. rujna u 13 sati, a vodit će je studentice Veronika Koprivnjak i Sara Kudrić Smerke, studentice Nastavničkog odsjeka ALU.

Na radionici će se najmlađi upoznati s materijalima i tehnikama poput kartona, tempera, kolaža, novina i časopisa, a sam cilj ove radionice je razvijanje kreativnosti, originalnosti i umjetničkog izražavanja.

radionice-za-djecu-in-dizajn-1

Isto tako, kroz radionicu se nastoji potaknuti djecu da kroz proces rada samostalno donose odluke, a šarolikost materijala ima svrhu potaknuti njihovu maštovitost, kreativnost i individualnost.

Kroz vodstvo, služeći se različitim materijalima, slojevito će graditi svoj rad, a po želji će moći od kartona izraditi vlastite motive i uzorke, koje će kasnije, koristeći temperu i glicerin, otiskivati na podlogu.

Drugu radionicu “Kolažiranje ili tko ili što je dada?” vode studentice Lea Zirdum, Jelena Bogdanić i Klara Burić, a održat će se u petak, 27. rujna 2019. u 13 sati.

Materijali kojima će se mališani služiti su novine, časopisi, pastele, škare i tehnički crteži poput strojeva, podmornica i slično.

Cilj je ove radionice upoznati djecu s tehnikom i mogućnostima kolaža pa će djeca samostalno kreirati izmišljeni lik služeći se sadržajima i motivima iz časopisa ili novina u kombinaciji s predlošcima tehničkih crteža koji će im na zabavan način omogućiti povezivanje različitih segmenata kolaža u cjelinu.

Pritom, moći će se služiti škarama ili trganjem, dovršavati rad pastelama, dok će pomoću transparentnih folija istraživati boju i slojevitost.

radionice-za-djecu-in-dizajn-2

Obje kreativne radionice pod pokroviteljstvom Bauhausa besplatne su za sve polaznike, ali broj mjesta je ograničen stoga svi zainteresirani roditelji svoje mališane trebaju prijaviti putem linka.

Osim kreativnih radionica, najmlađe će posebno razveseliti Dječji kutak by Kraš u kojem će roditelji za vrijeme obilaska sajma moći ostaviti svoje mališane.

Očekuje ih odličan program prepun igre i zabave, ali i neodoljive slastice za koje se pobrinuo Kraš. Prava poslastica je ipak ona rezervirana za roditelje – u nagradnoj igri u sklopu ovogodišnjeg sajma jedan će sretni dobitnik osvojiti opremanje dječje sobe u vrijednosti od 7500 kuna.

Sajam InDizajn – Festival modernog doma održava se od 26. do 29. rujna u Areni Zagreb.

Tijekom trajanja sajma bit će organizirane i druge radionice, tako da će posjetitelji moći saznati sve o uzgoju sobnog bilja i kako se izrađuje terarij pod vodstvom dvojca

Dnevna doza biljaka, dok će umjetnica Tea Radić sudionicima otkriti sve o osnovi rada s keramikom. Kreativna Voona posjetitelje će naučiti kako izraditi tapiseriju, a najpoznatija hrvatska vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić polaznike će upoznati s izradom kokedame.

Osim kreativaca, na sajmu će i ljubitelji umjetnosti također doći na svoje jer gore spomenuta inicijativa mladih studenata po prvi put “seli” izvan Akademije te će u sklopu izložbe Cash & Carry by HEP izložiti svoje radove koje će posjetitelji moći razgledati, ali i kupiti na licu mjesta.

Uz dopuštenje: 404 (sve fotografije)