Priča o malom vitezu Đoniju

Glumac Zoran Pribičević opet je pokrenuo projekt za svaku pohvalu. Naime, nakon što je prije nekoliko mjeseci predstavio aplikaciju “Pričalicu” te doslovce zaludio djecu i njihove roditelje, sada je odlučio izdati svoju prvu dječju knjigu.

Riječ je o knjizi “Priča o malom vitezu Đoniju” koja je ujedno i jedina dječja knjiga u Hrvatskoj uz koju možete izrađivati i bojati stajaće likove iz knjige.

priča priče

Zoranova prva dječja knjiga jedinstvena je priča o malenom vitezu koja na poseban način razvija samopouzdanje, maštu i kreativnost, a uz to je i duhovita.

“Ova je priča nastala kada sam jedne večeri prije spavanja izmišljao nove priče svojem tada trogodišnjem sinu, ali ovaj put jedina razlika je bila u tome što se on po prvi puta toliko glasno smijao da sam istinski uživao dok sam ga uspavljivao.

Odlučio sam priču ‘baciti’ na papir i jednog ju dana podijeliti sa svima.

knjiga za djecu

Želio sam, osim drugačije i duhovite priče, imati ilustracije kao za odrasle jer na neki su mi način ilustracije za dječje slikovnice i knjige uvijek bile previše djetinjaste, a djeca su puno pametnija nego što mi mislimo.

Ova je knjiga nešto što bih ja volio čitati i listati da sam opet dijete. Đoni je jednostavno jedan super lik koji je pomalo nespretan, ali vrlo hrabar i uporan.

priča o vitezu

Kroz ovu knjigu klinci će povećati samopouzdanje, a uz jedinstvene stajaće šablone, na poseban način razvijati maštu i kreativnost”, otkrio je Zoran Pribičević čija se priča može poslušati i u sklopu njegove aplikacije “Pričalica”.

“Budući da je Đoni dio jedinstvene aplikacije Pričalice, bio je inspiracija za program ‘Otkrijte čarobni svijet bajki i priča’.

priča za djecu

Riječ je o projektu kada u brojnim mjestima i gradovima uživo djeci čitam priče i pokušavam im približiti i dočarati svijet mašte, čitanja i knjiga.

Naravno, jedna od svima najdražih knjiga je upravo “Priča o malom vitezu Đoniju”.

Prekrasno je gledati djecu kako slušaju i uživaju dok im se čita. Pokraj današnje tehnologije gdje je sve fokusirano na vizualno, to je važnije nego ikada”, kazao je Zoran čija se nova knjiga već naveliko traži i rado kupuje za poklon.

Priča o malenom Đoniju zapravo je priča o najmanjem vitezu u kraljevstvu, a on je toliko malen da ga ostali vitezovi jedva primjećuju.

Ipak, to ga ne sprječava da krene u avanturu svog života…
FOTO: Privatni album