Tri kćeri zagrebačkog lava Tume

Zagrebački lav koji od proljeća prošle godine živi u Tuzli, u lipnju je prvi put postao otac – baš uoči svojeg trećeg rođendana.

lav-tuma

Preslatke kćeri na svijet mu je donijela Nina, lavica stara dvije i pol godine koja se u Tuzlu doselila iz Mađarske.

Čestitamo Nini i Tumi na potomstvu, a upravi Zoološkog vrta Bingo iz Tuzle na dobroj brizi o cijeloj obitelji lavova. Malene blizanke lijepo napreduju i vjerujemo da će izrasti u prave ljepotice“, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba nakon posjeta Tuzli.
Mladunčad se dohranjuje na bočicu.

mlade-lavice-1

„Malenim lavicama posvećujemo veliku pažnju. Naši su djelatnici izuzetno angažirani oko njihove prehrane. Danju ih nadziremo, a noći male lavice provode uz majku“, ispričala je rukovoditeljica Zoološkog vrta Bingo Alma Karić te otkrila kako su lavice postale velike miljenice Tuzlaka.

lav-tuma-1

Da mogu, mladoj bi tuzlanskoj obitelji lavova dobre želje sigurno uputila ona zagrebačka. Nju čine Leo i Nyota i njihova kći Uzuri koja je Tumina sestra, te Nyotina sestra Ayana.

Detalje iz njihovog života posjetitelji mogu doznati zahvaljujući programu Timaritelji pričaju kada životinje predstavljaju ljudi koji se o njima svakodnevno brinu.

mlade-lavice-2

Uz dopuštenje: Prorsus komunikacije (sve fotografije)