ZGodionica na Budeku opet će razveseliti mališane prije škole

Neviđena zabava prije povratka u školske klupe – počinje ZGodionica!

Popularni dječji festival koji svake godine privlači i okuplja na tisuće djece, obilježava svoju petu godišnjicu
Festival kroz desetak dana ponovno otvara svoja vrata na zagrebačkom Bundeku i donosi bogati program za malu i veliku djecu, ali i njihove roditelje.

bundek ZGodionica

ZGodionica, prvi i jedini festival Hrvatskoj koji na jednom mjestu malima i velikima pruža mogućnost spoznavanja, usavršavanja, ali i orijentiranja svojih kreativnih, umjetničkih, sportskih, znanstvenih i brojnih drugih afiniteta, 26. kolovoza otvara svoja vrata na zagrebačkom jezeru Bundek.

Najbolji dječji festival ZGodionica zna što klincima treba nakon uživanja na moru i prije povratka u školske klupe – još malo lude i nezaboravne zabave. Pred nama je novih 17 dana besplatnih radionica, sportskih aktivnosti, igara i animacije te, naravno, ugostiteljska livada s omiljenim snackovima i pićima i vesela i šarena scenografija. Naravno, dolazak je potvrdio i omiljeni div koji će prespavati i ovogodišnje izdanje.

Sportska livada i ove će godine ugostiti zagrebačke sportske klubove, a klinci i klinceze naučit će sve o olimpizmu i olimpijskim vrijednostima, squashu, badmintonu, košarci, crossfitu…i ludo se zabaviti uz popularni program Odmorko Školskog športskog saveza grada Zagreba.

bundek ZGodionica

Brojne radionice i ove godine priređuju dobro poznata ekipa iz A-HA pokusa (znanstvene radionice), Ministarstva magije (Harry Potter radionice), Universe Dance Crewa (plesne radionice), Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, a tu su još i luda slikaonica s mlijekom i pjenom za brijanje, ples na svili, sadnja i njega biljaka, crtanje grafita, upoznavanje sa zdravom prehranom i još puuuno toga.

Super iznenađenje čeka i najmlađe radoznalce: na Bundek dolaze genijalni teacheri i teacherice iz Škole engleskog jezika Helen Doron, mađioničar Japa i veseli klaunovi Crveni nosovi.

Ove godine ZGodionici se pridružuje i baka pletilica pa će mališani, osim usvajanja vještina baratanja iglicom i koncem, naučiti ponešto i o zaboravljenim tehnikama poput makramea.
Naravno, ZGodionica ne bi bila to što jest i bez kazališnih predstava Ivice i Viktora iz Šarenog svijeta, dječjeg diska i najljepših priča za laku noć o kojima se brinu tete pričalice iz udruge Smiješak za sve.

Mogu odahnuti i oni željni malo više adrenalinskih aktivnosti – ne jedna, već dvije linije zipa ponovno su s nama na Bundeku.

festival ZGodionica bundek

Mame, tate, djedovi i bake i svi ostali „veliki“ mogu odmoriti i držati klince na oku uz finu klopu i cugu u posebnoj zoni za uživanje. Tamo će pronaći zdrave sokove i sendviče, fine smoothije, burgere, slasne palačinke, kokice i najbolje fritule. I – neka ostane među nama – bit će i koktelčića za odrasle. 😉

ZGodionica počinje u petak 26. kolovoza 2022. i traje sve do nedjelje 11. rujna

Otvorenje ovogodišnjeg, petog izdanja, obilježit će veliki znanstveni show u 18 sati. Prvi dan mališane očekuje i predstava Šarenog svijeta, igrokaz o Labelku, radionica ručnih radova, Crveni nosovi, dječji disko i puno zabave na sportskoj livadi.

Detaljan program i sve informacije o festivalu bit će dostupni na službenoj Facebook i Instagram stranici ZGodionice. Radno vrijeme festivala je od 16 do 24 sata tijekom tjedna te od 10 do 24 sata vikendom. Ulaz na festival i kazališne predstave te sudjelovanje u radionicama i sportskim aktivnostima se ne naplaćuju.