Panna cotta najtraženiji desert na svijetu

Lagani desert u čaši koji nam je ljeti osobito drag! Isprobajte ukusnu panna cottu s preljevom od malina!

SASTOJCI ZA RECEPT

500 ml slatkog vrhnja 30% m.m.
300 ml mlijeka
2 vanilin šećera
1 želatina u prahu (10 g)
Preljev od malina
300 g malina
2 žlice šećera
1 žličica gustina

PRIPREMA RECEPTA
Želatinu namočite u hladnoj vodi prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane da nabubri.

Slatko vrhnje, mlijeko i vanilin šećer kuhajte na laganoj vatri do točke vrenja. Maknite s vatre, dodajte ranije pripremljenu želatinu i miješajte ju dok se ne otopi.

Tako pripremljenu panna cottu rasporedite u staklene čaše. Ova količina dovoljna je za 10-15 procija.

Panna cottu ohladite na sobnoj temperaturi pa spremite u hladnjak da očvrsne. Dok se panna cotta hladi, pripremite preljev od malina.

Maline i šećer kuhajte na laganoj vatri dok se ne raspadnu. Zatim dodajte gustin kojeg ste razmutili s malo vode. Preljev od malina još kratko prokuhajte, malo ohladite a zatim prelijte preko panna cotte.

Vratite desert u hladnjak tako da se i preljev od malina dobro ohladi.

Izvor recepta: Slatki svijet