Biraj svoje aktivnosti, biraj hranu, misli i navike

Baš sada, kad je stres na vrhuncu, trebamo se prihvatiti zdravih navika i ne posustati jer su ovo situacije u kojima imamo tendenciju, što je ljudski, popustiti.

Do prije koji dan, živjeli smo uobičajeno normalno.
Danas, ostajući doma – spašavamo sebe, svoje bližnje, spašavamo svijet.
Nažalost, ako scenarij iz nekog ružnog filma, navlačimo maske i rukavice pri izlasku iz svojih domova, ne rukujemo se, ne grlimo, ne ljubimo.

Potres koji se dogodio u Zagrebu i okolici, dodatno je pogoršao ionako neizvjesnu situaciju i okrenuo nam život naopačke.

trening

Činjenica je da nikome nije lako jer je svatko i prije imao svoju zbirku (nevidljivih) problema u koju je ova bolest u obliku virusa, također nevidljivo ušetala.

Ono što je najveća utjeha – u ovome smo svi skupa. Moramo biti spremni pomoći, koliko god je situacija stresna i ono bitno, ne zaboraviti na sebe i svoje tijelo.

Koliko god zvučalo grubo, ali je istinito – sada imamo više vremena!

Ovih dana se potvrđeno jede više i nezdravije. S obzirom na zabranu kretanja i naglasak na jačanje imuniteta, bitno je ostati fokusiran i odrediti neki cilj.

Sada, kad je stres na vrhuncu, trebamo se ozbiljnije primiti zdravih navika i ne posustati niti odustati, jer su ovo situacije u kojima imamo tendenciju popustiti.

Fit Anasi vjezbanje

Prilagodimo se novonastaloj situaciji i iskoristmo vrijeme kako bi se okrenuli sebi, svojoj obitelji, kuhanju zdravih obroka, konzumiranju voća i povrća, zapravo radeći sve ono što smo priželjkivali, a za što smo u dosadašnjim okolnostima nalazili izgovor ili zaista nismo imali vremena.

World Health Organisation preporuča 30 minuta svakodnevnog vježbanja za odrasle, a sat vremena dnevno za djecu, upravo za vrijeme izolacije.

Vježbanje popravlja raspoloženje, čuva mentalno zdravlje, smanjuje anksioznost i strahove. Od redovnog vježbanja, san postaje kvalitetniji, imunitet jača i biramo zdravije obroke.

Ono što je izvrstan način da sačuvate svoje zdravlje i dobar izgled ili da izgubite suvišne kilograme u ovom trenutku je online vježbanje, a poznata hrvatska trenerica – Danijela Pupovac, poznatija pod nadimkom Fit Anansi, donosi vam programe koji će vam biti “pri ruci” i koji će vam se zasigurno dopasti.

Fit Anasi trenerica

Danijela Pupovac se bavi uspješnom promjenom, a to je jedan od ključnih faktora za uspjeh.

Svi smo svjesni i znamo što i kako se moramo ponašati i poduzimati kako bi unijeli nove navike u život, a oni koji imaju višak kilograma moraju svakako uložiti dodatne napore i volju.

Kako biti dosljedan, to je pitanje na koje je bitno znati odgovor

Iskustvo i drugačiji pristup trenerice Fit Anansi, odavno privlači mnogobrojne vježbače, koji na kraju svakog programa, ostaju ustrajni u zdravom življenju i zdravim navikama.

Fit Anasi 4

Aktualna ponuda u kojoj svatko može pronaći nešto za sebe:

1. BESPLATNI TRENINZI
U 17 sati svi zajedno vježbamo za mentalno zdravlje. Ovi treninzi su besplatni sve dok traje ova korona-situacija.

Gužva je, živo je, potičemo vježbanje s ukućanima i ostajanje zdravog duha i zdrave glave. Prijavi se na mail info@fitanansi.com i pojavi se na treningu svaki dan u 17 sati.

2. SAMOSTALNI FAT KILLER

Online program koji uključuje video treninge, promjenu prehrane, priručnik s uputama za samostalno korištenje, dnevnike prehrane i treninga s podsjetnicima za samostalno praćenje.

Napravljen je za ljude koji imaju misiju, volju i disciplinu sve izgurati sami.
Smršavit ćete, dobro se osjećati i biti fizički i mentalno čvrsti.
Ako imate imalo discipline, ovo je projekt za vas. 6 tjedana, 480 kuna.

3. PROMIJENI SE
Vođeni Fat Killer online. To je kruna online ponude.
Uz sve iz samostalnog programa, Promijeni se uključuje još i svakodnevnu provjeru tvog dnevnika treninga i dnevnika prehrane, tjedne radionice preko Zoom aplikacije, svakodnevnu provjeru tjednih zadataka s radionice, svakodnevnu podršku preko male Slack grupe.

Promijeni se je program za one koji silno žele smršaviti, trenirati i jesti zdravo, ali nakon par tjedana to – zaborave. One koji svako malo odluče da će uspjeti ali se izgube.

Za one kojima treba netko da ih ipak vodi, podržava, usmjerava, motivira i kontrolira. U Promijeni se programu odgovaraš nekome.

treniranje

Promijeni svijet

Promijeni se program je i snižen sa 1450 kuna na 950 kuna, za 9 tjedana potpunog programa jer je jasno da je ovo vrijeme izazovno za sve i mnogima trenutno financije ne dozvoljavaju velika ulaganja.

Nova cijena programa vama će biti prihvatljivija i omogućit će vam sudjelovanje u vrhunskom programu uz nižu cijenu, a Fit Anansi timu će omogućiti da ostane u istom sastavu.

U ovom timu nema otkaza. Odlučili su se boriti. Ili će se izboriti do kraja ili svi skupa izginuti. Ako se desi ovo drugo, a nadamo se da neće, besplatni treninzi u 17h će se i tada nastaviti.

Iskoristi dan, mjesec, dva mjeseca

Odaberimo svi borbu umjesto bijega. Svatko može odustati, za to ne treba ni hrabrosti ni umijeća. Ali oni koji unatoč svemu odluče biti hrabri, bar će biti mentalno zauzeti i imaju se čemu nadati.

Digni se s kauča, ali ostani kod kuće jer borimo se svi

Pitaj se, za što je ovo dobro? Kako bi ovo moglo biti najbolje. Pusti brige i usudi se. Život je beskrajno interesantan, dragocjen, lud, izazovan, neponovljiv, savršen.

Prihvati život u svim njegovim bojama. Iz najgorih momenata izađu najbolje priče, koliko ti se ovo već puta desilo? Bilo je strašno pa je poslije ispalo savršeno.

Ovo još uvijek ima prostora da bude najbolje što nam se desilo.

Prati Fit Anansi na Facebooku za inspiraciju, a na Instagramu pronađi i recepte. Biraj svoje aktivnosti, biraj hranu, biraj misli, biraj navike.

Foto: Matea Smolčić Senčar