Mališani iz KUD Jelsa stižu u Grad svetog Nikole

Sjajni mališani iz KUD Jelsa stižu u Grad svetog Nikole i ove će godine od 4. do 6. prosinca 2021. zasigurno oduševiti publiku u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

GRAD SVETOG NIKOLE 2021 događanje kojem se vesele i mali i veliki

KUD „Jelsa“ iz Jelse na otoku Hvaru, djeluje od 2011. godine ,a svoje djelovanje temelji na bogatoj ostavštini svog prethodnika, KUD-a „Ćiro Gamulin“.

U desetogodišnjem periodu obnovljenog djelovanja kulturnog amaterizma, redovni su sudionici svih važnijih događanja na otoku. Pokretači Smotre otočnog folklora, ove godine 10. po redu, „Naše užonce – da se ne zaboravidu“, te Međunarodnog festivala folklora “Naša baština – naš ponos“ .

kud-jelsa-1

Sudjelovali su i na brojnim smotrama folklora u Splitu, Metkoviću, Đakovu, Vinkovcima, Pragu, Budimpešti, Beogradu, Kranju,Ohridu, Herceg Novom i Beču, s kojih se redovito vraćanju s priznanjima i nagradama.

Rad KUD-a odvija se kroz sekcije folklora, žensku klapu „Frecija“, te Mandolinski sastav. Broj članova iz godine u godinu se povećava, pa danas društvo broji 80-tak članova.

Pri folklornom ansamblu djeluje i škola folklora. Kao što to u školama biva i u ovoj školi mali folkloraši uče o bogatoj folklornoj baštini naše domovine. Kroz igru pjesmu i razne plesne korake sve se lakše upamti. Dječji ansambl na repertoaru ima brojne koreografije iz svih plesnih zona. Za ovu prigodu odabrali su igre i plesove otoka Murtera.