Sv. Nikola sa svojim pomoćnicima oduševio brojne mališane u zagrebačkom Zoološkom vrtu

Nakon dva dana bogatog programa, uz ugodnu atmosferu punu dječje radosti, plesa i pjesme, završio je dvodnevni program Grada Svetog Nikole.

Riječ je o projektu humanitarnog karaktera koji, osim što je u Zagrebački zoološki vrt donio pravu blagdansku zabavu djeci i roditeljima, ujedno je prikupio i donacije u obliku darova za Kliniku za dječje bolesti Zagreb putem akcije „Djeca Hrvatske za djecu Klaićeve – Želim ti osmjeh!“.

nikoline kucice grad sv nikole zoo 2023

U samom ZOO-u, vesele mališane dočekale su brojne radionice, plesni nastupi, dječje predstave, gledanje crtića i još mnoštvo, mnoštvo toga.
„I ove godine, Sveti Nikola pokazao nam je da se put dobrote može i mora povezati sa dobrom zabavom i dječjom radosti. Njegov simbol uvijek nam je inspiracija u tome da možemo pomoći jedni drugima darovima od srca. Ponosna sam što je i ove godine ovaj festival dječjih osmjeha pokazao svoju snagu kao mjestu dobrog duha i toplih srca koji traje puna dva dana“, izjavila je Diana Mikloš, idejni začetnik i organizator projekta Grada Svetog Nikole te urednica portal Wish Mama.

caroba suma zelja otp banka 2023

Mališani su u dva dana programa imali priliku sudjelovati u organiziranim igrama, kićenju čarobne šume, kvizovima, plesu, blagdanskim predstavama kao i edukativnim te interaktivnim radionicama.
udruga palsticni cepovi otp banka grad sv nikole 2023

A sakupljali smo i plastične čepove za Udrugu UOLL (Udruga oboljele djece od Leukemije i Limfoma) kojima smo doprinijeli u pomoći – “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”.

otp banka grad sv nikole zoo zagreb 2023

otp banka grad sv nikole 2023 zoo

Posjetitelji su tako mogli naučiti brinuti se o zimskim sadnicama, osvojiti darove u nagradnim pitalicama, pa čak i naučiti ukusne nove recepte, a i okrijepiti se uz fine tople zalogaje i vrući zimski čaj.

Radionice gorenje grad sv nikole zoo 2023
poli hrenovke grad sv nikole zoo

gorenje grad sv nikole

Djeca su kroz cijelo vrijeme trajanja programa imali pristup i brojnim edukativnim bojankama iz kojih su im se smiješili veseli poštari koji nose božićne darove i čestitke, a koje je za njih pripremio Sveti Nikola.
hrvatske poste zoo grad svetog nikole
paketomat grad sv nikole zoo

Uz samog Svetog Nikolu kao glavne zvijezde, za bogat sadržaj pobrinula se i pjevačica Anita Huđek koja je otpjevala „Dremlje mi se“ tradicionalne dječje uspavanke, plesni nastupi grupa Majorette saveza Hrvatske i Plesnog kristala, kao i nastup zbora Kikići i Genijalci.

anita hudek grad sv nikole zoo

Isto tako, mališani su uživali i u dječjim predstavama teatra Šareni svijet, kao i u brojnim kreativnim radionicama poput vrlo zanimljive likovne iz OmArta.

omart radionica grad sv nikole

zoo zagreb grad sv nikole djecja predstava

predstava grad sv nikole zoo

galeb marko grad sv nikole 2023

Na kraju, i poznati Galeb Marko pobrinuo se da djeca kroz zabavnu radionicu nauče o važnosti čuvanja prirode kroz ples i pjesmu. Osim djece, i roditelji su imali priliku sudjelovati u poučnim radionicama nenasilne komunikacije.

hrvatske poste grad sv nikole zoo

Svetog Nikolu pratili su i brojni čarobni likovi kako bi djeci i njihovim roditeljima ova dva dana usred zagrebačkog Zoološkog Vrta ostala za pamćenje. S mališanima su tako se družili brojni likovi iz bajki, poput vilenjaka i vila.

pombar chips medo zoo zagreb grad sv nikole
hp paket paketomat grad sv nikole

perutnina ptuj hrenovke poli grad sv nikole zoo 2023

Ove godine pokrovitelji, partneri i prijatelji Grada svetog Nikole su

• Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
• Grad Zagreb
• Turistička zajednica grada Zagreba
• Međunarodni institut za klimatske aktivnosti
• Zaklada Hrvatska za djecu
• Globalna concierge agencija Quintessentially iz Londona

grad sv nikole Zoološki vrt 2023

 

Zlatni partner Grada svetog Nikole
otp-logo-250

 

Partneri Grada svetog Nikole
posta-paket 04-logo-toyota-20 logo-gorenje-gsn

logo-perutnina-ptuj-orig pombar-logo milising-logo

cedevita-logo-gsn 13-logo-biorela-20 aviva-logo

logo-miva-gsn sanytol-logo lactovit-logo

lola-ribar-logo equilibra-logo revita-logo

ritter-logo spezi-logo

Gosti Grada svetog Nikole

centar-komunikacija-logo omart-logo udruga-uoll-logo

logo-elektropizeta kugli-logo juric-sadnice-logo

Pokrovitelji Grada svetog Nikole
mrmso-logo gsn-logo-zhzd

gsn-logo-iica gsn-logo-q