Ljetni kamp Etnografskog muzeja U muzejskom hladu

Etnografski muzej i ove godine u vrijeme školskih praznika organizira ljetne kampove za djecu pod nazivom U muzejskom hladu.

U sklopu kampa održat će se niz kreativnih radionica, zabavnih igara, a djeca će imati priliku postati kustosi, naučiti puno toga o muzeju i vidjeti skrivena mjesta muzeja u koja posjetitelji ne mogu ući.

Prvi kamp će se održati od 30. lipnja do 3. srpnja i drugi od 7. srpnja do 10. srpnja 2020. Svaki kamp nudi različiti program.

FB 7mj. ljetni kamp 1 U Muzejskom hladu I

VIŠE O PROGRAMU
Prvi kamp U muzejskom hladu I održat će se od 30. lipnja do 3. srpnja od 11 do 13 sati.
U radionicama će se oslikavati platnene torbe, ukrašavati papirnati šeširi, izrađivati slike koristeći tehniku prišivanja gumbima.

Saznat ćete kakve sve predmete Etnografski muzej čuva u svojim depoima i tko su ljudi koji se za njih brinu. Na jedan dan postat ćete kustosi i vidjeti skrivena mjesta u koja posjetitelji ne mogu ući.

Drugi kamp U muzejskom hladu II održat će se od 7. srpnja do 10. srpnja od 11 do 13 sati.
Naučit ćete filcati i izrađivati broševe ili privjeske od filca, zaigrati igru Čiji je ovo šešir?, svirati djembe bubnjeve, izrađivati glinene maske te tako otputovati u daleku Afriku.

FB 7mj. ljetni kamp 2 U Muzejskom hladu II

Kampovi su za djecu od 7 do 12 godina

Cijena programa je 100 kn/kampu/djetetu i uključuje ulaznicu u muzej, vodstvo kroz stalni postav izvaneuropskih kultura i izložbu Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave te sav potreban materijal za radionice.
Program se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju na: edukacija@emz.hr

Kontakt osoba za detaljnije informacije o programima :
Silvia Vrsalović, muzejska pedagoginja, mob. 091 2676 501.
Željka Jelavić, voditeljica muzejske edukacije EMZ-a, mob. 099 267 6559.

Radujući se zajedničkom ljetnom druženju, srdačno,

#MuseumsAndChill