Animirani film Mačak u čizmama u Posljednjoj želji oduševljava publiku

Mačak u čizmama u animiranom obiteljskom filmu Posljednja želja bavi se svima dobro poznatim Mačkom koji se pojavljuje u filmovima o Shreku, a koji je poznat po svojoj odvažnosti i hrabrosti.

Međutim, u ovom filmu pratimo Mačka koji je uvidio da slava može biti iznimno usamljujuća i besmislena. Da je život bez istinskih prijatelja i obitelji isprazan i dosadan.

macak-u-cizmama

Da ne mora sve prepreke i probleme rješavati sam, već da može potražiti pomoć. Kroz pustolovinu koju prolazi malo po malo uči koliko je važno imati pozitivan stav, koliko je važno zajednoštvo i sloga, te da je odnos s dragim ljudima puno važniji od sebičnih ciljeva.

Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D i 3D formatu.

Animirani film Mačak u čizmama namijenjen je za djecu: 8+ godina

Za roditelje: Film obiluje gegovima i smiješnim situacijama koji će nasmijati i roditelje.
Nasilje: Ima puno nasilja i prikazano je na smiješan i simpatičan način. Na primjer kada je prikazano kako je Mačak izgubio svojih 8 života. Baš zbog toga bi nakon filma bilo dobro porazgovarati s djecom o stvarnim posljedicama nasilja. Dobro je poznato da djeca vrlo rado oponašaju junake iz omiljenih filmova i crtića bez obzira radilo se o opasnim radnjama ili ne.
Zastrašujući prizori: Prizori u kojima se Mačak susreće s Vukom manjoj djeci bi mogli biti zastrašujući.
Rječnik: Riječnik je primjeren za djecu.
Seks: Nema seksualnih aluzija.
Tempo: Tempo varira od laganog do brzog, ali je prilagođen i mlađoj djeci.

Mačak u čizmama: Posljednja želja, aimirani obiteljski, 101 min [osvrt Iva Brčić]
U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.