Činim dobro svaki dan: Visa kartica sa srcem kojom sudjelujete u unapređenju kvalitete liječenja malenih pacijenata

Plaćanje sa srcem: Kuna po kunu – uređaj za bolje liječenje malenih pacijenata!

U najhladnije doba godine najviše nas grije ljubav koju dajemo i primamo. Upravo se u blagdansko vrijeme sjetimo onih koji najviše trebaju pomoć: djece i odraslih koji nemaju privilegiju proslaviti Božić u zdravlju i obilju.

Međutim, dobro bismo trebali činiti svaki dan, a ne samo povremeno, što je cilj projekta Činim dobro svaki dan PBZ Grupe kao i njezine najnovije donacije suvremenog UZV uređaj za bolje liječenje djece KBC-u Sestre milosrdnice.

UZV color doppler uređaj s dvije sonde Klinici za pedijatriju omogućuje kvalitetniju dijagnostiku i liječenje neurorizične djece koja čine čak oko deset posto novorođenačke populacije.

Uzroci neurorizika mogu biti različiti, a najčešće su vezani uz prerani ili otežani porod kao i razne poteškoće koje djeca mogu imati neposredno poslije rođenja. Zato je važno već u rodilištu prepoznati neurorizičnu djecu.

mamala beba dijete

Novi uređaj vrijednosti od gotovo 500 tisuća kuna bolnici je od iznimne važnosti, što je potvrdila i doc. dr. sc. Orjena Žaja, dr. med., predstojnica Klinike za pedijatriju KBC-a Sestre milosrdnice:
„U svakodnevnom radu neuropedijatrijskog tima Klinike za pedijatriju on nam pruža mogućnost rane dijagnostičke intervencije i uključivanja ugrožene djece u što raniju habilitaciju.
Upravo rana intervencija temeljna je pretpostavka povoljnog ishoda u liječenju neurorizične djece.

Također, osim hitnog zbrinjavanja akutno neurološki ugroženog djeteta, dijagnostika koju omogućuje ovaj UZV uređaj, ima i pozitivan učinak na kognitivni i motorički razvoj djece bilo koje dobi.

Nabava aparata za ultrazvuk mozga i transkranijski color doppler krvnih žila pruža mogućnost implementacije vrhunske zdravstvene skrbi za djecu s neurološkim oštećenjima te će on uvelike doprinijeti kvaliteti liječenja najugroženije skupine naše populacije, bolesne djece“.

Kod visokoneurorizične djece postoji rizik od razvoja cerebralne paralize, mentalne retardacije, poremećaja u govoru, motorici, koncentraciji i učenju, a rano otkrivanje poteškoća i uključenje u habilitaciju u najboljem slučaju mogu pridonijeti sprječavaju razvoja bolesti.

„Raduje me da smo putem našeg projekta „Činim dobro svaki dan“ pomogli KBC-u Sestre milosrdnice te se nadam da će ova donacija pomoći osoblju Klinike za pedijatriju pri liječenju njihovih malenih pacijenata. Ovo je 59. donacija za dobrobit djece i mladih koju smo realizirali putem našeg humanitarnog projekta.

Za projekt „Činim dobro svaki dan“ do sada smo prikupili više od 26 milijuna kuna, a samo u ovoj godini za donacije bolnicama i dječjim domovima iz njega smo izdvojili 6 milijuna kuna.

beba dijete klaiceva

Zahvaljujući brojnim donacijama koje smo ostvarili u sklopu ovog projekta, raznim uređajima opremili smo pedijatrijske odjele i dječje bolnice te dječje domove pomažući djeci koja su naša budućnost i koju trebamo posebno čuvati“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

„Činim dobro svaki dan“ dio je projekta društveno odgovornog poslovanja kojim PBZ Grupa djeluje više od desetljeća kako bi pomogla djeci i mladima. Svi oni koji se žele uključiti i svaki dan činiti djela od srca, to i mogu Visa karticom sa srcem.

Bez ikakvog dodatnog troška za vas, korisnike, svakom kupnjom Visa karticom sa srcem podupirete projekte za djecu i mlade: “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva te “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Prikupljeni novac PBZ Grupa donira domovima socijalne skrbi, dječjim bolnicama te pedijatrijskim odjelima bolnica diljem Hrvatske. Tako se zajedničkim snagama potiče kupnja potrebne opreme i medicinskih uređaja za bolji život djece.

U širokoj lepezi Premium Visa kartica za svačiju životnu priču i humanitarna Visa kartica sa srcem omogućuje potrošnju bez unaprijed određenog limita kao i obročnu otplatu do 36 rata bez kamata i naknada na odabranim prodajnim mjestima diljem Hrvatske. Uz PBZ potrošački kredit putem Visa kartice sa srcem kupuje se jednostavno: bez jamaca i bez učešća.
Kredit možete otplatiti na 24 do 60 mjeseci.

Za Visa karticu sa srcem nema početnih obveznih naknada za uporabu u prvoj godini i PBZ Card donira u projekt „Činim dobro svaki dan“ 15 kuna od svake članarine osnovnih članova i 10 kuna od članarine dodatnih članova od druge godine uporabe.

No ono što je najvažnije da svakom kupnjom činite malo dobro djelo koje nekom djetetu može uljepšati ili spasiti život. Visa karticom sa srcem bez obzira na iznos i prodajno mjesto, PBZ Grupa donira 1 kunu (od toga će 50 lipa biti raspoređeno za projekt ‘Praćenje djece s neurorizicima’, a drugih 50 lipa za projekt ‘Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi’).

Iznos ukupno prikupljenih sredstava za projekt “Činim dobro svaki dan” se svakodnevno mijenja i raste, a pratiti ga možete na internetskoj stranici www.cinimdobro.hr. Klikom na stranicu doznajte više informacija o samom projektu i detaljima Visa kartice sa srcem.

„S rastom prikupljenih sredstava raste i broj donacija upućenih domovima socijalne skrbi i pedijatrijskim odjelima bolnica diljem Hrvatske za kupnju potrebne opreme. Tako su do sada donacije primile brojne bolnice i domovi socijalne skrbi uključujući sve naše županije.

dječak dijete na podu

Do rujna 2020. godine u okviru ovog projekta provedene su ukupno 43 donacije, uključujući 30 donacija bolnicama diljem zemlje u svrhu kupnje medicinske opreme te 13 donacija ustanovama za socijalnu dobrobit za kupnju potrebne opreme“, objašnjavaju u PBZ Cardu.

Suvremeni UZV i EEG uređaji, prijenosni inkubatori, monitori za nadzor vitalnih funkcija novorođenčadi, prilagođena kombi vozila s rampom, igrališta, senzorne sobe, savjetovališta i razne radionice samo su neki od darova koje su zajedničkim snagama osigurali ljudi velikog srca.

Oni koji imaju neku od Premium Visa kartica također mogu pomoći projektu donacijom svojih nagradnih bodova, a donacije su moguće i vlasnicima kartica Mastercard, Maestro i Visa, neovisno o banci izdavatelja.

Iako su blagdani doba godine kada se najčešće sjetimo činiti dobra djela, važno je podsjetiti da svatko zaslužuje ljubav, bez obzira na datum. Sretan Božić!