Hrvatski animatori pobijedili u Cannesu

Hrvatski animatori studija Recircle trijumfirali u Cannesu na MIP Junioru.

Little Who Who (Mali tko tko) je 2D animirani show-serijal za klince od tri do šest godina koji, kroz oči male znatiželjne sove imena Who Who, istražuje svijet i što odrasli ljudi rade.

Simpatična sovica živi usred velike šume s mamom Who, šeficom željezničke stanice, koja u svakoj epizodi dovodi novog putnika i upoznaje ga s Who Who i prijateljima.

Mali Who Who želi spoznati što će biti kada odraste, pa obožava susretati nove ljude, uz koje uvijek nešto nauči iz svijeta koji ne poznaje, a koji njihove živote u selu čine malčice većima.

Tek što su nedavno na prestižnom Cartoon Forumu u francuskom Tolouseu, između više od 1000 prijavljenih projekata, ušli u ‘odabrane’ te svjetskoj produkcijskoj kremi predstavili svoj novopečeni animirani serijal za predškolsku djecu ‘Nutz’, koji je izazvao golem interes i konkretne ponude renomiranih europskih TV-kuća, ovog su vikenda na drugoj strani francuske rivijere, u Cannesu, kao prvi Hrvati u povijesti, s animiranim serijalom ‘Little Who Who’ pobijedili na vodećem i najutjecajnijem svjetskom sajmu u području zabave za djecu, MIP Junioru, na kojem se na ‘pitchu’ od, prethodno 130 odabranih, glavnom žiriju imalo priliku predstaviti samo pet finalista.

Idejni tvorac i redatelj serijala ‘Little Who Who’ koji sadrži 52 epizode po sedam minuta je Vjekoslav Živković, za scenarij je zaslužan Britanac Simon Rolph, animaciju potpisuje trio – Marija Ivšić, Domagoj Bogdan i Anna Sagadin – dok je produkcija povjerena Denisu Alentiju. Projekt su podržali Hrvatski audiovizualni centar, Grad Zagreb i Creative Media.

Foto: Photo @Mip
Tekst: Studio Recircle