Ivica i Marica – prva ovosezonska premijera kazališta Trešnja!

Kazalište Trešnja i ove sezone donosi nove predstave temeljene na klasičnim bajkama i pričama, a prvi premijerni naslov za one najmlađe adaptacija je bajke braće Grimm, Ivica i Marica!

Režiju potpisuje Lea Anastazija Flegar u suradnji s dramaturginjom Nikolinom Rafaj, a predstava će na zanimljiv način otkriti pozadinu svima poznate priče o bratu i sestri.

ivica-marica-kazalste-tresnja-04

Predstava Ivica i Marica premijerno će biti izvedena 8. studenoga 2019. Reprizne izvedbe su na repertoaru kazališta Trešnja 9., 10., 23. i 24. studenoga.

Bajka o bratu i sestri koji lutajući šumom nailaze na jedno tek naizgled slatko iznenađenje, jedna je od najpoznatijih bajki braće Grimm uz koju generacije iznova svjedoče o neiscrpnoj ljubavi djece koja potporu pronalaze samo jedno u drugome.

ivica-marica-kazalste-tresnja-02

Bojimo li se više mračne šume jer mislimo da smo ostali sasvim sami ili zbog mogućnosti da nekog i susretnemo?

Jesu li slatkiši toliko neodoljivi samo zato što smo djeca?

A što kad se savjeta „ne pričajte s nepoznatima“ sjetimo u trenutku kad ih više ni ne smatramo nepoznatima?

Ivica i Marica_foto Damil Kalogjera (3)

Bajka koju bi svi mogli prepričati u jednom dahu krije i one koji su zalutali u šumi prije Ivice i Marice, baš kao i poneke koji iz šume tako uporno odbijaju otići. U šumu uvijek zalutaju neka nova djeca, s još bujnijom maštom – a njih se isplati čekati.

Prvi put radim u kazalištu Trešnja. Veliko je zadovoljstvo raditi s tako uigranim,profesionalnim i kreativnim ansamblom, koji su mom autorskom timu svakodnevna inspiracija.

S nestrpljenjem očekujemo dolazak publike. Djeca su najiskrenija publika. Zato je veliki izazov raditi predstave baš za njih, uoči premijere kaže redateljica Lea Anastazija Flegar.

ivica-marica-kazalste-tresnja-01

U ulozi Ivice i Marice nastupaju Silvio Mumelaš i Dubravka Lelas, a u ostalim ulogama Hrvoje Barišić, Ivana Bakarić, Radovan Ruždjak, Matija Čigir, Ana Vučak Veljača, Kruno Bakota, Paško Vukasović, Luka Bulović.

Režiju potpisuje Lea Anastazija Fleger, a dramaturgiju Nikolina Rafaj. Scenografiju je kreirala Ana Sarić, a kostime Tea Bašić Erceg.

Ivica i Marica_foto Damil Kalogjera (4)

Oblikovanje svjetla potpisuje Vesna Kolarec, a scenski pokret Matea Bilosnić. Glazbu je skladao Milorad Stranić, a autorica dizajna i ilustracije plakata je Marina Mesar – Oko.

Kazalište Trešnja ove godine obilježava dvadeset godina od obnove zgrade – otvaranja zgrade kakva danas jest, slikovitog zdanja koje na adekvatan način iz sezone u sezonu djecu uvodi u svijet mašte, bajki, priča, u svijet u kojem se njeguju prave vrijednosti i u kojem je baš sve moguće!

Uz dopuštenje: Kazalište Trešnja (sve fotografije)