Nova knjiga za djecu Tajna šuplje kule – Vladimir i Matilda

Izašla je nova knjiga za djecu, namijenjena osnovnoškolcima i svima koji se tako osjećaju.

TAJNA ŠUPLJE KULE · VLADIMIR I MATILDA

Nakon svih čarolija što su se u prvom nastavku Vladimira i Matilde odigrale u vrtu na zapadnom izlazu iz grada, čeka se još samo ishod konačnog okršaja između Zelenog i Crnog čarobnjaka.

Dva su svijeta – u jednom prebivaju “obični i normalni” ljudi poput Antonije, njezine mame i bake, dok u drugom žive vještice i čarobnjaci – pa tako i mala vještica Matilda.

Hoće li ti svjetovi ostati strogo odijeljeni ili će se još jednom protagonisti izmiješati poput igraćih karata?

Vidjet ćemo to u nastavku priče o dobrom čarobnjaku Vladimiru i njegovoj kćeri Matildi što zajedno s vješticom Vesnom žive u staroj platani u Antonijinom vrtu.

nova djecja knjiga TAJNA ŠUPLJE KULE

Tajanstvena Šuplja kula u kojoj prebiva zli čarobnjak Mor otkrit će mnoštvo svojih tajni, a samim time i postati manje strašna nego inače. Upoznat ćemo i Moranu, izuzetno moćnu i staru vješticu, koja bez obzira na godine vozi ludi sportski auto s kojim ulijeće u priču.

Nećemo tajiti: dobro uvijek pobjeđuje zlo, no da bi došlo do kakvog-takvog primirja između čarobnih događaja i stvarnosti, naši će junaci mnogo toga pretrpjeti i naučiti. Pogotovo Antonija. Na kraju, svjedočit ćemo velikom pomirenju dvaju svjetova jer sretan je završetak ove priče neizbježan…

O autorici

Milana Vuković Runjić rođena je 1970. u Zagrebu.
Od djetinjstva se bavi izmišljanjem priča te postaje najmlađim članom Društva hrvatskih književnika davne 1994.

Dosad je objavila tridesetak knjiga: romana, zbirki poezije i eseja. Pisala je kolumne u časopisima i novinama, domaćim i svjetskim. Za svoj je rad 2016. dobila Nagradu Grada Zagreba.

Ovo je njezina druga knjiga za djecu, nastala iz priča koje i dalje priča svojoj kćeri Antoniji prije spavanja.

Uz dopuštenje: Vuković&Runjić