Dječje knjige i slikovnice koje ćemo čitati u 2021

Ove nam 2021. godine dolaze jako zanimljive knjige i slikovnice za našu djecu i one malo veće mališane :)
Upoznajte naslove koji će vas zasigurno zainteresirati i koje ćete željeti pročitati zajedno sa svojom djecom.

citanje slikovnice slikovnica knjiga za djecu

Leo Potion, Ana Strumpf – knjiga Savršeno nesavršene priče, prijevod Dina Morić Bošnjak

Mentalno zdravlje djece pod većim je pritiskom nego ikada prije, stoga ćemo se u idućoj godini puno baviti emocijama i mentalnim zdravljem.

Započinjemo to knjigom za nešto stariju djecu koja slavi poruku da je posve okej ne biti okej. U 29 inspirativnih priča pop-zvijezda, sportskih junaka, likovnih umjetnika, znanstvenika…otkrivamo kako su oni prevladali niz mentalnih problema, od anoreksije do depresije, te nastavili živjeti inspirativnim životima.

Katie Scott i Jenny Broom – knjiga Animalium, prijevod Dina Morić Bošnjak

Vizualno i sadržajno impresivna muzejska zbirka sa 160 životinja u kojoj se prikazuje veličanstvena životinjska raznolikost na Zemlji.

Ova je fascinantna knjiga podijeljena na poglavlja: beskralježnjaci, ribe, vodozemci, gmazovi, ptice i sisavci, a prikazujući važne detalje i osobine određenih životinja iz svake od tih skupina, mladi će čitatelji saznati više o prilagodbi životinja okolišu, o evoluciji života na Zemlji te otkriti povezanost svih živih bića.

Zanimljiva, pregledna, prelijepa i inspirativna knjiga oduševila je sve ljubitelje životinja na 33 jezika.

fil knjiga za djecu

Aaron Blabey – roman Loši momci, prijevod Andrea Bagović

Ovo je prvi roman u seriji knjiga za prve samostalne čitatelje u gotovo stripovskoj formi u kojemu pet zloglasnih likova: vuk, zmija, piranja, morski pas i tarantula, odluče pokazati svijetu kako su oni dobri momci.

No obično im nešto pođe po zlu pa ih svi i dalje doživljavaju kao negativce. Urnebesno duhovit roman koji se poigrava sa stereotipima preveden je na više od 40 jezika, a ujesen 2021. stiže i film u produkciji studija Dreamworks.

Serija ovih romana u svijetu je prodana u nevjerojatnih 10 milijuna primjeraka, a prvi je nastavak više od 100 tjedana na top-ljestvici najprodavanijih knjiga New York Timesa.

nova knjiga za djecu

Oliver Jeffers: priča Sve što ćemo sagraditi, planovi za našu zajedničku budućnost, prijevod Ozren Doležal

Nakon što je Oliver Jeffers iznjedrio odu svojemu sinu u slikovnici „Evo nas, tu smo“, red je da nježne, nadahnjujuće i prekrasne stihove i ilustracije kreira i za svoju kćer.

Vrijedna je ovo i vječna priča o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi, o važnosti stvaranja zajedničkih trenutaka, ali i o beskrajnim životnim mogućnostima. Nešto što nam svima, baš svima treba…

nova slikovnica za djecu

Rachel Bright, Jim Field – Kit koji je uvijek želio još, prijevod Ozren Doležal
Prekrasna rimovana priča smještena u podmorje od čijih prizora zastaje dah. Ondje pratimo kita Grgu i njegovu potragu za vlastitom srećom koja se ne krije u blagu koje stalno gomila već u – pronađenim prijateljima, pomaganju i dijeljenju s drugima.

Novi hit dvojca koji je djecu osvojio slikovnicama „Miš lavljeg srca“, „Vjeverice svađalice“, „Koala koja može sve“ i „Dugo putovanje maloga vuka“.

Braća Fan – slikovnica Projekt Barnabus, prijevod Ozren Doležal

Terry i Eric Fan uigrani su bratski duo koji stvara sjajne slikovnice, a sada im se pridružio i njihov treći brat Devin kako bi zajedno stvorili nešto uistinu posebno – napetu i čarobnu priču, podjednako zadivljujuće dočaranu i riječima i ilustracijama, o odvažnosti glavnoga junaka da slijedi snove i pronađe svoje mjesto u svijetu kojem zaista pripada.

Mašta ovih čarobnjaka od pera i kista djecu će povesti na neobično, emotivno i avanturističino putovanje u slikovnici koja osvaja svjetske top-ljestvice.

Uz dopuštenje: Profil knjiga