Online lutkarska predstava Snjegović Poštar

Pogledajte s djecom na internetu blagdansku priču u lutkarskoj predstavi ruske redateljice Ljudmile Fedorove koja će biti dostupna za gledanje na YouTube kanalu Gradskog kazališta lutaka sve do 1.1.2021. godine.

Kratak sadržaj lutkarke predstave Snjegović Poštar

Tijekom predstave, hrabri Snjegović i male i velike podsjetio je da je Božić vrijeme čudesa.

Dok obični snjegovići redovito miruju u obiteljskim dvorištima ili pred vrtićkim i školskim zgradama, ovaj Snjegović potpuno je drugačiji. Da bi ispunio najveću želju jednog dječaka i jedne djevojčice, pretvorio se u poštara i jurio, poput lavine, prema jedinom biću koje tu želju može ispuniti – Djedu Mrazu.

No zadatak nije bio samo važan, nego i težak, i to zahvaljujući lukavoj Lisici i graktavoj Vrani. Kako se priča razvila, pogledajte sami!

Predstava Snjegović Poštar, jedna od najtraženijih u adventskome programu Gradskog kazališta lutaka (GKL) u Splitu, prikazana je prvi puta uživo putem interneta i tako uveličala Badnje jutro svim malim Splićanima, Splićankama i zaljubljenicima u lutkarske predstave diljem Hrvatske.

GKL je, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Splita i u sklopu Adventa u Splitu, odlučilo na ovaj način obradovati sve one koji, zbog izrazito velike potražnje, nisu u mogućnosti pogledati predstavu u kazalištu.

snjegovic-postar-predstava-1

Predstava Snjegović Poštar prva je suradnja Gradskog kazališta lutaka Split i ruske redateljice Ljudmile Fedorove, čije su predstave posljednjih godina podigle hrvatsko lutkarstvo na novu razinu, a domaćim profesionalnim lutkarskim kazalištima u kojima je radila donijele niz nagrada.

snjegovic-postar-predstava-2

Osim režije, za ovu predstavu Fedorova je ispisala i tekst o ljupkom i odvažnom Snjegoviću,
Nježan, duhovit, razigran i prilagođen najmlađim gledateljima, tekst je poslužio kao savršen predložak likovno, glumački i animacijski raskošnoj lutkarskoj igri koju je Fedorova izgradila u suradnji s glumcima i autorskim timom. Lutke i scenografiju kreirala je njezina sunarodnjakinja Natalia Štirc, a glazbu je skladao Tomislav Pehar.

Sve izvedbe u prosincu, kao i ovu koja je dio online programa splitskoga Adventa, igraju glumci Petra Vučković, Andrea Majica i Ivan Medić.

snjegovic-postar-predstava-3

Osim Snjegovića Poštara, na Badnjak se u sklopu Adventa u Splitu mogao pogledati i online koncert sastava Music Forever, a vikend prije i koncert gudačkog kvarteta Spalato. U nadolazećem periodu očekuje nas još kulturnih poslastica.

Jazz koncert Sare & Jappe u utorak, 29. prosinca, iz Gradskog kazališta lutaka od 20:00 sati također će se izvoditi uživo putem interneta, a sve poveznice na prijenose programa nalazit će se na Facebook stranici Turističke zajednice grada Splita.

snjegovic-postar-predstava-4

Uz to, Advent u Splitu i splitsko Hrvatsko narodno kazalište odlučili su nagraditi vjernu splitsku publiku besplatnim ulaznicama za dvije izvedbe predstave Laponija koje će se održati na velikoj sceni u utorak, 29. i srijedu 30. prosinca u 19 sati.

S obzirom na nove epidemiološke mjere broj ulaznica za Laponiju je ograničen, a publika ih može preuzeti od 10 do 12 sati na blagajni Hrvatskog narodnog kazališta Split, te sat vremena prije predstave.

snjegovic-postar-predstava-5

Cjelokupan program ovogodišnjeg splitskoga Adventa pratite putem Facebook i Instagram profila Turističke zajednice grada Splita na kojemu se svakoga dana objavljuju najnovije informacije i zanimljivi nagradni natječaji.

Uz dopuštenje: Turistička zajednica grada Splita (sve fotografije)